Päätös riitelyyn: Elisa ostaa pääosan Anvian toiminnoista

Anvian ja Elisan tänään julkaisemassa yritysjärjestelyssä Elisa ostaa Anvian Telecom-liiketoiminnan, IT- ja hostingpalvelut sekä Anvia TV- ja Watson-liiketoiminnat. Samalla Elisan turvaliiketoiminto siirtyy Anvialle. Kauppasumma on 107 miljoonaa euroa.

Anvia keskittyy kasvuliiketoimintoihin turva-alan Securiin, asennusyhtiö Viriaan sekä Ruotsissa tv-operaattori Sappaan. Samalla Elisan turvaliiketoimintayhtiö Tansec Oy siirtyy Anvialle.

Kauppasumma yritysjärjestelystä on 107 miljoonaa euroa. Järjestelyssä Elisa irrottaa omistuksensa Anviasta. Elisa on ollut Anvian suurin omistaja vajaan 40 prosentin omistusosuudella ja on tavoitellut toimintojen yhdistämistä, mutta vastustus on ollut tähän asti kovaa.

’’Anvian omistustilanne on ollut viimeisen kahden vuoden ajan erikoislaatuinen, ja riitaisa tilanne on heijastunut myös sen liiketoimintaan, kertoo Anvian toimitusjohtaja Mika Vihervuori.

Elisan sopimuksen myötä Anvia vetäytyy maaliskuussa tehdystä järjestelystä, jossa se sopi myyvänsä 42 prosenttia Telecom-liiketoiminnastaan Finda Oy:lle  *) Uutisen lopulla Finda Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Leinon kommentit kauppaan.

Anvia ja sen pohjalaiset omistajat puolestaan pitävät tärkeänä toiminnan säilymistä Pohjanmaalla. Sopimuksen mukaan Elisa ostaa Anvialta viisi yhtiötä: Anvia Telecom Oy:n, Anvia IT-Palvelut Oy:n, Anvia Hosting Oy:n, Anvia TV Oy:n ja Watson Nordic Oy:n.

Anviaan jäävät Anvia Securi Oy, Viria Oy, Fenix Solutions Oy ja Hibox Systems Oy sekä ruotsalainen AB Sappa. Myös konsernin merkittävä kiinteistöomaisuus jää Anvialle.

Ostettavien yhtiöiden henkilöstömäärä on 303. Anvian palveluksessa jatkaa 400 henkilöä, lisäksi Tansec Oy:n koko henkilöstö, 15 henkilöä, siirtyy Anvialle.

Järjestely edellyttää Anvian ylimääräisen yhtiökokouksen hyväksyntää. Yhtiökokous pidetään arviolta kesäkuun lopussa.

Findan kommentit Elisa-kauppaan(*

”Findan tavoitteena oli rakentaa Anvia Telecom -järjestelyn myötä yhdessä Anvian kanssa Suomeen neljäs valtakunnallinen kiinteän verkon operaattori, sanoo Finda Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Leino.

”Findan tarjoama kauppahinta Anvia Telecomin 42 prosentin omistusosuudesta, noin 50 miljoonaa euroa, oli korkeampi kuin Elisan ja Anvian tiedottama vastike”, Leino sanoo.

”Finda aikoo jatkaa  sijoitusstrategian toteuttamista hajauttamalla nykyistä ja sijoittamalla ICT-alan ja korkean teknologian kasvuyrityksiin”, sanoo Leino.

*) Lisätty kello 12.09

 

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille -Lue ilmaiseksi verkossa!