Nokia perusti uuden yksikön terveyselektroniikalle

Nokia julkisti tänään saaneensa arvioitua aiemmin päätökseen ranskalaisen terveyselektroniikkaa kehittävän Withings S.A.:n oston. Samalla yritys kertoi perustaneensa uuden Digital Health -yksikön, jota johtaa Withingsin entinen toimitusjohtaja Cédric Hutchings.

Nokian uusi Digital Health -yksikkö yhdistää Withingsin ja Nokia Technologiesin sairauksien ennaltaehkäisyyn ja potilashoitoon keskittyvien tiimien asiantuntijat.

”Tämä on uuden jännittävän vaiheen alku Nokia Technologiesin historiassa laajentaessamme tuotevalikoimaamme älykkääseen digitaaliseen terveysteknologiaan”, sanoo Nokia Technologies -liiketoimintaryhmän johtaja Ramzi Haidamus.

Whithingsin vetäjä Cédric Hutchings raportoi Nokia Technologies Ramzi Haidamusille. Uusi yksikkö tarjoaa valikoiman palkittuja Withingsin uraauurtavaan työhön pohjautuvia digitaaliseen terveydenhoitoon liittyviä tuotteita.

Tuotevalikoima pohjautuu pitkälle kehitettyyn digitaalisen terveyden alustaan, ja siihen kuuluu aktiivisuusmittareita, kehon koostumusta mittaavia älyvaakoja, lämpömittareita, verenpainemittareita, valvontakameroita ja vauvojen itkuhälyttimiä.

Digital Health -yksikkö jatkaa yhtenäisenä ja Cédricin johtamana keskittymistään yhä älykkäämpien terveydenhoitoon liittyvien tuotteiden kehittämiseen.

’’Withings-kauppa saattaa meidät ideaaliseen asemaan hyödyntämään terveydenhoidon alueen valtavia mahdollisuuksia, arvioi kauppaa Technologies -liiketoimintaryhmän johtaja Haidamus.

Nokia Technologies järjestää kesäkuun alussa (9.6.)  San Franciscossa kutsuvieraille tilaisuuden, jossa se jakaa digitaalisen terveyden visionsa ja esittelee tuotteitaan. Tilaisuus järjestetään Nokia Technologiesin San Franciscon toimiston avajaisten yhteydessä.

Kuva: Withings SA:n langaton verenpainemittari.

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille -Lue ilmaiseksi verkossa!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016