Nokian ja Bittiumin kannettavat uutuudet turvamessuilla

Suomalaiset tietoliikenneyritykset ovat hyvin edustettuna Amsterdamissa tänään alkavilla turva- ja pelastustoimen tietoliikennemessuilla. Mukana on Nokian ja Bittiumin lisäksi suomalaista Tetra-verkkojen puhelinosaamista. Nokian uutuus on kannettava 4G-tukiasema ja Bittiumin Tough-turvapuhelimen uusi versio.

Vuosi sitten Nokia toi esille samaisilla Critical Communications World -messuilla esille ensimmäisen siirrettävän LTE-tukiaseman katastrofialueille.  Viime vuoden uutuus oli siirrettävä tukiasemapaketti, joka perustui Flexi Multiradio 10 -tekniikkaan. Toimintaan tarvittiin yhden kilowatin akusto tai generaattori.

Nyt Nokian LTE-tukiasema voidaan pakata jo selkäreppuun tai vaikka pienoishelikopteriin. Yritys kutsuu rakennetta Ultra Compact Network -nimellä. Uudella pien-LTE-tukiasemalla voidaan luoda nopeasti onnettomuusalueille kattava LTE-verkko. Yhdellä tukiasemalla voidaan saavuttaa jopa 75 kilometrin kattavuus 400 käyttäjälle.

Nokian4Gkaavio
Siirrettävät tietoliikenneyhteydet ovat tärkeitä katastrofialueilla. Kuva: Nokia

Uusi reppumallinen LTE-tukiasema voidaan varustaa FDD- tai TD-LTE-taajuuksille. Laite rakentuu Nokian piensolu-Flexi-perheen tukiasematekniikasta.

Kuva: Bittium
Bittium esittelee Tough Mobile -puhelmesta uuden B28 taajuusvariantin, joka on tarkoitettu palvelemaan viranomaisten käyttämiä B28-taajuuden erikoisverkkoja.

Tukiasemaelektroniikka painaa viisi kiloa ja tarvitsee toimiakseen sadan watin sähkösyötön. Sähkö voidaan tuottaa auton akulla tai pienellä generaattorilla.

Nokian lisäksi tapahtumassa on mukana Bittium turvapuhelimellaan ja Tetra-puhelimien Airbus Defence and Space. Myös muut suuret nimet Ericssonista Huaweihin ovat mukana tapahtumassa.

Näytteilleasettajia on 200, joista tietoliikennetoimijoiden lisäksi erityisesti mittaus-alue on hyvin edustettuna.

Tapahtumaan odotetaan noin 4000 kävijää ja seminaarivierasta. Tapahtuma jatkuu vielä keskiviikon.

LISÄÄ: Lisää tapahtumasta (LINKKI).

Päivitetty 9.29

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille -Lue ilmaiseksi verkossa!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016