Huaweilla ripeä nousutahti – lisää tutkimusta

Kiinalainen Huawei on noussut isojen kännykkämerkkien joukkoon. Yritys toimitti ensimmäisen kvartaalin aikana 28,3 miljoonaa kännykkää ja tablettia. Yritys kertooo olevansa ainoa suurimmasta, joka on kasvanut. Kaksi muuta suurta ovat Apple ja Samsung, joiden molempien toimitusmäärät ovat laskeneet.

Tutkimusyhtiö GfK:n 15 maan raportin mukaan Huawei on kasvattanut myyntiään erityisesti Keski-Euroopassa ja Pohjoismaissa. Huawei on vahvistanut asemiaan erityisesti Suomessa, jossa yhtiön markkinaosuus älypuhelimissa oli ensimmäisellä kvartaalilla 21,5 prosenttiaa

International Data Corporation (IDC) mukaan Huawein globaali markkinaosuus vuoden 2016 ensimmäisen vuosineljänneksen lopussa oli 8,5 prosenttia kun se vielä vuoden 2015 ensimmäisellä kvartaalilla oli viisi prosenttia. Toki Apple ja Samsung myyvät edelleen kymmenen kertaa enemmän kuin Huawei, mutta markkinoiden muutos voi olla nopeaakin.

GfK:n POS (Point of Sale)-mittausten mukaan Huawei, mukaan lukien yrityksen sisarbrändi Honor, on kirjannut nimiinsä kasvuloikan. Q1/2016-jaksolla yhtiön osuus markkinoista volyymilla mitattuna oli Keski-Euroopassa ja Pohjoismaissa 11,6 prosenttia. Q1/2015-jaksoon verrattuna kasvua on tapahtunut peräti 293 prosenttia.

Suomen osalta Huawein/Honorin osuus kasvoi 512 prosenttia, Ruotsissa 435 prosenttia, Tanskassa 118 prosenttia ja Norjassa 82 prosenttia. Yhtenä syynä huimaan nousuun Huawein pitää keskittymistä keski- ja premium-hintaisiin puhelimiin.

Myös tuotekehitys laventunut Suomessa

Huawei on puhelinmyynnin ohella kasvattanut tuotekehitysyksikköään. Suomessa jo lähes parisataa henkilöä työllistävä T&K-keskus on erikoistunut mobiiliteknologiaan ja innovaatioihin. Esimerkiksi Huawein uutuuspuhelinten sormenjälkitunnistimessa on mukana suomalaisosaamista .

Huaweillä on kaikkiaan 18 T&K-keskusta kahdeksassa Euroopan maassa. Niitä on Suomen ja Ruotsin lisäksi Belgiassa, Ranskassa, Saksassa, Irlannissa, Italiassa ja Iso-Britanniassa. Yhtiön 9 900 Euroopassa olevasta työntekijästä 1 200 työskentelee tutkimuksen ja tuotekehityksen parissa. Maailmanlaajuisesti Huaweilla on  yli 176 000 työntekijää.

Kuva: Huawein uusin kaksoisoptiikalla varustettu kännykkä P9, joka on suunniteltu yhteistyössä Leican kanssa. (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille -Lue ilmaiseksi verkossa!