Autojen IoT-laitteisiin uudet muuntimet

Ajoneuvoihin liitettävien internet-laitteiden ja IoT-sovellusten määrä kasvaa tulevaisuudessa. Uusi tekniikka vaatii autojen tehonjakelusta uusia vaatimuksia. Siihen Powerbox on kehittänyt uudet matalaprofiiliset  DC/DC-muuntimet.

Powerbox tuo markkinoille teholähdesarjan, joka on tarkoitettu autoihin asennettaviin teollisen internetin (IoT) sovelluksiin.

Uusien ENA100- ja ENA200-teholähteiden (100 W ja 200 W) pitkälle integroitu komponenttialusta ja matalaprofiilinen planaarinen magneettirakenne on pakattu muovikoteloon, jonka suojausluokka on IP21.

Piirilevyt on pinnoitettu kestämään isoja kosteusprosentteja ja autoteollisuuden kuormittavia ympäristöjä. ENA100:n ja ENA200:n korkea hyötysuhde ja luotettavuus taataan tehoasteessa käytetyillä vankoilla ja luotettavilla komponenteilla.

Sarjan laitteiden galvaanisen erotuksen eristysjännite on 500 VDC, ja sisäänrakennettujen suojausten ja suodattimien ansiosta tuotteet ovat sellaisenaan käyttövalmiita ilman mitään lisäkomponentteja.

ENA100:n ja ENA200:n peruslevy on rakennettu 116 x 88 x 18 mm:n polykarbonaattiseen koteloon. Levyssä on neljä kiinnitysreikää, joista se voidaan kiinnittää ajoneuvon alustaan tai asennuslevylle. ENA100- ja ENA200-sarjat täyttävät ajoneuvojen EMC- ja transienttisuojausta koskevat standardit.

Laitteiden tärinän kesto on erittäin hyvä (5–50 Hz, kiihtyvyys ±7,35 m/s2) johtuen osaltaan myös niiden keveästä, alle 500 gramman painosta. Sisäänmenot ja ulostulot ovat 6,3 mm:n vakioliittimiä, joissa on integroidut ulostulojännitteen LED-ilmaisimet.

ENA100- ja ENA200-sarjat käyttöalueen: Tulojännite voi vaihdella 10:n ja 120 voltin DC-jännitteen välillä (10–18, 18–32, 36–75 ja 55–120 volttia). Valittavissa on neljä lähtöjännitettä, 12,5, 14,5, 24,5 ja 28 volttia. Lähtövirta on lähtöjännitteestä riippuen 8–16 ampeeria.

ENA100- ja ENA200-sarjojen laitteet ovat sellaisenaan käyttövalmiita, sillä niissä tehokkaat suodatukset, oikosulkusuojauksen CC-arvo asetettuna ~110 prosenttiin. Konduktiojäähdytettyjen laitteiden käyttölämpötilarajat ovat –20 ja +50 celsiusasteen ympäristön lämpötilalle ja maks. 70 asteen peruslevylle.

LISÄÄ: Powerbox Finland  (LINKKI)

 

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille -Lue ilmaiseksi verkossa!