Bittium toi videokännykän viranomaisverkkoihin

Bittium esittelee ranskalaisen Air Lynxin kanssa maailman ensimmäisen LTE-viranomaisverkkoihin tarkoitetun evolved Multimedia Broadcast Multicast Solution -järjestelmän. Uutuus soveltuu esimerkiksi reaaliaikaisiin videolähetyksiin. Oululaisyritys demoaa ratkaisua Amsterdamissa eilen alkaneilla erikoismessuilla.

Bittiumin ja AirLynxin uusi eMBMS-ratkaisu mahdollistavat koko LTE-radiotaajuusalueen käytön ruuhkaisimmissakin verkkoympäristöissä. Luotettava toiminta on erityisen tärkeää viranomaistoiminnassa, turvallisuusalalla ja muussa tehtäväkriittisessä viestinnässä, jossa tarvitaan suurta tiedonsiirtonopeutta, lyhyitä vasteaikoja ja varmoja yhteyksiä.

’’Uskomme, että eMBMS tulee olemaan pakollinen vaatimus monissa maissa parhaillaan rakenteilla olevissa LTE-viranomaisverkoissa. Olemme hyvin tyytyväisiä pystyessämme tuomaan tämän tehtäväkriittisen ominaisuuden Bittium Tough Mobile -puhelimeen”, sanoo Bittiumin Tough Mobile-puhelimen suunnittelusta vastaava johtaja Tero Savolainen.

Bittiumin ja Air-Lynxin ratkaisun ainutlaatuinen ominaisuus on, että se käyttää RTP-protokollaa. 3GPP on valinnut tämän protokollan viranomaiskäyttöön tarkoitettujen eMBMS-ratkaisujen standardiksi LTE:n tulevassa versiossa 13.

”Bittiumin kanssa harjoittamamme menestyksekkään yhteystyön ansiosta voimme nyt ensimmäistä kertaa esitellä eMBMS-ratkaisun toimintaa todellisessa verkkoympäristössä. Multicast-tekniikka on välttämätön edellytys ammattikäyttöön tarkoitetun LTE-verkon tehokkaalle toiminnalle’’, sanoo Air-Lynxin toimitusjohtaja Didier Rafenoux.

TAUSTAA: Videokuvaa jopa tuhansiin kännyköihin

LTE-teknologia mahdollistaa laajakaistaisten datayhteyksien käytön runsaasti dataliikennettä aiheuttaviin tarkoituksiin, kuten reaaliaikaisiin videolähetyksiin. Ne kuitenkin käyttävät hyvin nopeasti loppuun kaikki käytettävissä olevat radioresurssit, jos saman solun alueella on useita samanaikaisesti lähettäviä käyttäjiä.

Uusi eMBMS mahdollistaa saman sisällön lähettämisen Multicast-tekniikalla jopa tuhansille käyttäjille yhtä aikaa yhdellä lähetyksellä. eMBMS-tekniikan käyttömahdollisuuksiin LTE-viranomaisverkoissa kuuluvat videoiden suoratoisto tilannekuvan selkeyttämiseksi ja tehtäväkriittiset push-to-talk-sovellukset.

eMBMS-tekniikkaa voidaan käyttää myös muihin kuin tehtäväkriittisiin tarkoituksiin, esimerkiksi tiedostojen lähettämiseen, ohjelmistopäivityksiin ja kaikkiin muihin tarkoituksiin, joissa on lähetettävä suuria määriä samaa tietoa monille eri käyttäjille.

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille -Lue ilmaiseksi verkossa!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016