Suomalainen älysormus tulee myyntiin

Oulussa kehitetty Ōura-hyvinvointisormus tulee ensiviikolla myyntiin teleoperaattori Elisan päämyymälään. Sormus sai alkuvuodesta innovaatiopalkinnon Las Vegasin kuluttajaelektroniikkamessuilla.

Oulussa keväällä 2013 alkunsa saanut Ōura-älysormus on herättänyt maailmalla runsaasti kiinnostusta. Ōura on pienikokoinen sormukseen integroitu tietokone, joka mittaa unen laatua, aktiivisuutta ja palautumista. Sormuksen lisäksi tarvitaan älypuhelin.

Älysormuksen muodoissa näkyy kansainvälisesti menestyneen Harri Koskisen sekä Ouraringin perustajiin kuuluvan, teknologia- ja muotoilujohtaja Kari Kivelän käsiala.

alysormusHyvinvointisormus mittaa ja analysoi autonomisesti muun muassa käyttäjänsä sydämen sykkeen, sykkeiden välisen etäisyyden ja kehon lämpötilan muutokset sekä kehon liikkeet.

Sormus siirtää analysoidun tiedon automaattisesti Bluetoothin kautta älypuhelinsovellukseen, jonka kautta voi saada kokonaiskuvan unen laadusta, aktiivisuudesta sekä valmiustilasta ja palautumisesta.

Oululainen Ouraring tekee yhteistyötä useiden tutkimuslaitosten, yliopistojen sekä uniklinikoiden kanssa, pääosin Yhdysvalloissa. Yrityksellä on toimistot Oulun lisäksi myös Helsingissä ja San Franciscossa.

LISÄÄ: Ouraring (LINKKI)

Kuva: Uutta älysormusta on mustana tai valkoisena, hinnat alkaen 329 euroa.

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille -Lue ilmaiseksi verkossa!