Suunnolta uudet värimallit – valmistus Vantaalla

Suunto on tuomassa uudet värinäyttöiset urheilukellot. Spartan Ultra-sarjan mallit valmistetaan käsityönä yrityksen Vantaan tehtaalla. Yritys lanseeraa myös uudistetun verkkopalvelun, jossa hyödynnetään aiemmin kertynyttä big data-harjoittelutietoa.

Suunnolta on odoteltu uutta mallia jo pitempään Ambit3-kellojen perään.  Nyt yritys on julkistanut uudet Spartan Ultra-mallit. Jos aiemmin urheilukellomallit olivat pääosin vain tiettyyn urheilulajiin viritettyjä. Suunto Spartan Ultra sisältää tuen kymmenille eri lajeille ja harjoitteille.

Kun Suunnon uudet mallit liitetään yhteen yrityksen Movescount -sovelluksen kanssa, se pitää käyttäjän ajan tasalla tulevista puheluista, tekstiviesteistä ja muista älypuhelimen ilmoituksista. Kello myös ilmoittaa omista parhaista urheilusuorituksista.

Uuden malliston myötä Suunto lähtee hyödyntämään myös big data -tietoa treenitiedoksi. Yritys  on  tähän mennessä analysoinut kymmeniä miljoonia urheilusuorituksia. Dataa hyödynnetään ensi vaiheessa Movescoutin heatmaps-vinkkikartoissa.

Uuden verkkopalvelun kautta treenipaikkoja voi tarkastella jopa ilman kirjautumista. Valitaan vain haluttu alue, urheilulaji ja zoomataan suosituimpiin polkujuoksu-, pyöräily-, avovesiuinti-, hiihto- tai muihin reitteihin – lajimäärä kasvaa jatkossa. Kartat tulevat saataville Movescount -sovellukseen iPhonelle sekä Androidille myöhemmin kesäkuussa 2016.

Uudet Spartan Ultra -kellot ovsuuntospartanultraMat vesitiiviitä 100 metriin asti. Niissä luvataan olevan erittäin kestävä kosketusvärinäyttö, jossa laaja katselukulma ja näkyvyys kirkkaassakin luonnonvalossa.

Kellot valmistetaan Vantaan tehtaalla polyamidilla vahvistetusta lasikuidusta, safiirikristallilasista ja siinä on mallista riippuen joko Grade 5 titaani- tai teräskehä.

Kellosta on neljä eri versioita kokomustasta titaniumiin ja valkoisesta perusmustaan. Niissä on reittinavigointi, FusedAlti-korkeusmittari, digitaalinen kompassi sekä kestävä akku. Sykemittausta varten on sykevyöt. Uudet kellot tulevat myyntiin elokuussa.

YRITYSTIETO: Suunto sai alkunsa vuonna 1936, kun suomalainen suunnistaja ja insinööri Tuomas Vohlonen keksi nestetäytteisen kompassin massatuotantomenetelmän. Suunnon pääpaikka ja tuotantolaitos ovat Vantaalla. Yrityksellä on yli 400 työntekijää. Yhtiö on Amer Sports Corporationin tytäryhtiö.

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille -Lue ilmaiseksi verkossa!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639