Scanialla eniten mallioikeuksia Suomessa

Mallioikeuksien hakeminen ei ole tuttua kaikille suomalaisyrityksille. Toukokuun lopussa Suomen rekisterissä olevia mallioikeuksia oli Patentti- ja rekisterihallituksen mukaan eniten Scanialla ja toiseksi eniten Philipsillä.

Suomalaisista yrityksistä eniten suomalaisia mallioikeuksia oli Patentti- ja rekisterihallituksen tilastoissa kolmantena olevalla lukkoyritys Abloylla.

Tosin viime vuonna yksikään edellä mainittu ulkomainen yritys ei tehnyt yhtä useampaa mallioikeushakemusta Suomessa. Siksi kaikki suurimmat mallioikeuksien hakijat vuonna 2015 olivat poikkeuksellisesti suomalaisia.

Suurimmat hakijat viime vuonna olivat viisi mallioikeushakemusta tehneet Kaavin Kivi sekä Nordic Sports Finland. Tänä vuonna on tulossa jälleen muutos, koska ruotsalainen Scania on ehtinyt tehdä jo viisi mallioikeushakemusta Suomessa.

LISÄÄ: PRH, mallioikeudet (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille -Lue ilmaiseksi verkossa!