Datacloud Europe: NCC haluaa rakentaa Suomeen datakeskuksia

Ulkomaankauppaa tukeva Invest in Finland -organisaatio esittelee Monacossa eilen alkaneilla Datacloud Europe -kongressissa Suomea datakeskusten osaajana. Mukana on rakennusyhtiö NCC, joka hakee tapahtumasta asiakkaita Suomeen rakennettaville datakeskuksille.

Rakennusyhtiö NCC sai pari vuotta sitten runsaasti julkisuutta, kun sen sai rakennettavakseen Facebookille datakeskuksen Ruotsin Luulajaan. Nyt toiminta halutaan laajentaa Suomen puolelle. Siihen yritys tarvitsee vahvaa Suomi-identiteettiä.

Järvenpään kaupunki ja NCC ovat tehneet jo yhteistyötä, jotta ulkomaiselle rakennuttajalle voidaan tarjota hyvää sijaintia, nopeaa rakennusaikataulua ja helppoa etenemistä datakeskushankkeen kanssa.

’’Invest in Finland on tärkeä yhteistyökumppanimme, kertoo NCC:n myyntijohtaja Jari Harapainen. Invest in Finland on osa ulkomaankauppaa tukevaa Finproa.

NCC:n mukaan Suomea kannattaa  markkinoida kansainvälisille datakeskustoimijoille. Sähkön lisäksi viileä sää vähentää datakeskusten jäähdytystarvetta. Etuina ovat myös vakaa yhteiskunta ja ilmasto.

’’Maailmanlaajuisesti myös sähkönjakelu on Suomessa vakaata ja hinta kohtuullista. Tietoliikennekaapelit ovat maailman ykkösluokkaa ja Helsinki – Rostock -välinen merikaapeli tekee datasiirrosta Keski-Eurooppaan erityisen nopeaa ja luotettavaa’’, luettelee NCC:n Jari Harapainen Suomen etuja.

Eilen alkanut Datacloud 2016 on Euroopan suurin palvelinkeskusala kongressitapahtuma. Tapahtumassa on 1800 osallistujaa 50 maasta ja 150 puhujaa. Suomesta puhujina ovat Sonerasta Eero Lindqvist, Ciniasta Jukka-Pekka Joensuu ja Joensuussa toimivasta Blanccosta Fredrik Forslund.

LISÄÄ: Datacloud, Monaco (LINKKI)

Kuva: NCC:n Data Center -konseptirakennus.

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille -Lue ilmaiseksi verkossa!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639