Toteuta C-tyypin USB-kaapelisovitin

Silicon Labs on suunnitellut sovelluspaketin, jonka avulla on helpompi suunnitella  kaapelisovitin C-tyypin USB:lle. Kytkentä hyödyntää Silicon Labsin EFM8-mikro-ohjainta ja USB Billboard Devicen lähdekoodia.

Uudella Silicon Labsin kehityspaketilla helpotetaan USB C -sovittimen toteutusta. Sen avulla voi luoda USB-C-liitännän, jota voidaan käyttää myös sellaisten USB-liitäntätuotteiden kanssa, jotka eivät tue USB-C-versiota. Uusi USB-C on protokollaltaan yhteensopiva USB 3.0 and 2.0 -liitäntöjen kanssa.

Uusi C-tyypin USB-liitäntä on seuraava saskel kannettavien laitteiden liitännöissä. USB C tukee aiempaa suurempia datanopeuksia (jopa 10 Gbps), nopeampaa akkujen latausta USB Power Deliveryn (100 W) kautta. Itse liitin on edellistä pienempi.

USB C -tekniikan hyödyntäminen asettaa uusia suunnitteluhaasteita kehittäjille, koska perinteinen USB-kaapelien, -porttien ja -adapterien sisäinen toiminta ja navat on nyt korvattu ohjelmallisilla sulautetuilla komponenteilla. Siksi Silicon Labs on kehittänyt esimerkkiratkaisun, jolla on helpompi toteuttaa oma kytkentä.

Silicon Labsin pakettiratkaisussa käytetään vähän tehoa kuluttavaa EFM8-mikro-ohjainta ja USB-tehonjakelun (Power Delivery, PD) protokollapinoa sekä USB Billboard Device -lähdekoodia. Molemmat ovat alan järjestön, USB Implementation Forumin (USB-IF) sertifioimia.

siliconlabsusb_c

Silicon Labsin ratkaisussa on mukana kaikki elementit, aina piirikaavioista, ohjelmistoihin ja koodipinoihin sekä lähdekoodista ja koodiesimerkkeihin.

Pakettiin kuuluu myös pääsy Simplicity Studio -kehitystyökaluihin. Kattavimman ratkaisun referenssikonsepti tarjoaa USB Type C:stä DisplayPort (DP) adapteriin.

LISÄÄ: Silicon Labs (LINKKI), tuotetieto (LINKKI) ja jakelijat (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille -Lue ilmaiseksi verkossa!

 

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639