Amerikkalaisyhtiöt IoT-yhteistyöhön

General Electric ja Hewlett Packard Enterprise alkavat toimittaa tulevaisuudessa yhdessä teollisen internetin IoT-ratkaisuja. Yhtilöiden välinen strateginen yhteistyösopimus julkistettiin eilen Las Vegasin Discover-tapahtumassa.

Sopimuksen mukaisesti yritykset yhdistävät teollisen internetin -teknologiansa tuodakseen digitaalista tietotaitoa teollisuudelle. Osana sopimusta HPE toimii tallennus- ja palvelininfrastruktuurikumppanina General Electricin Predix-pilviteknologioille.

Predix on GE:n pilvipohjainen PaaS (Platform-as-a-Service, alusta palveluna) teolliselle internetille.  Laajentaakseen palveluvalikoimaa ja nopeuttaakseen markkinoilletuloa HPE tarjoaa tukea suunnitteluun, käyttöönottoon ja Predix-alustan toimittamiseen.

HPE auttaa pyörittämään General Electricin Predix-alustaa iot-optimoidulla laitteistoilla ja ohjelmistoilla. Vastaavasti GE:n Predix-alusta on Hewlett-Packard Enterprisen teollisissa kohteissa käyttämä ohjelmistoratkaisu. HPE aikoo sertifioida 100 kehittäjää Predixiin maailmanlaajuisesti.

Yhtiöt aikovat kehitttää yhdessä myös pitkän ajan suunnitelmien pohjalta ratkaisuja avaruusteknologiaa, öljy- ja kaasuteollisuutta, valmistavaa teollisuutta sekä auto- ja energia-aloja varten.