ARea16: Lisätty todellisuus muuttuu todellisuudeksi

Lisätty todellisuus on ennusteiden mukaan 100 miljardin euron bisnes vielä tällä vuosikymmenellä. Eilen järjestetyssä lisätyn todellisuuden tapahtumassa VTT esitteli ratkaisua, jonka avulla metsäkoneen korjaamiseen voidaan antaa virtuaalista korjaustietoa vaikka suoraan metsään.

Techopoliksen tiloissa Espoossa eilen VTT:n järjestämään lisätyn todellisuuden (Augmented Reality, AR) ARea16-tapahtumassa oli runsas joukko suomalaisia alan tutkijoita ja teollisuuden edustajia.

Lisättyä todellisuutta (AR) kokeillaan jo rajoitetusti joissakin museoissa ja eräissä teollisissa sovelluksissa.

VTTAReality3Tapahtumassa puhuneen Fortumin Miko Olkkosen mukaan tilanne on varsin otollinen lisätyn todellisuuden hypen muuttumiseen tuottavaksi teollisuudeksi. Tekniikka alkaa olla Olkkosen mukaansa kunnossa ja ihmiset odottavalla kannalla. Turun Meyerin telakan Pekka Puranen ei ollut aivan  yhtä toiveikas kehityksen vauhdista. Iltapäivän osuus seminaarissa keskittyi julkisen puolen sovelluksiin museoista viihteen erikoissovelluksiin.

Tapahtuman yhteyteen rakennetussa demotilassa esiteltiin myös uusimpia lisätyn todellisuuden tutkimustuloksia ja ratkaisuja. Esiteltävät ratkaisut edustivat alan koko kirjoa, tuotemarkkinoinnista kulttuuritapahtumiin ja teolliseen käyttöönottoon. Useimmilla näyttölaitteinaan virtuaalilaseja yhtä hyvin kuin älypuhelimia ja tablettitietokoneitakin.

Lisätyn todellisuuden ARea-tapahtuma järjestetiin nyt jo viidennen kerran. Pääpuhujana oli nyt Frost & Sullivanin markkina-analyytikko Ankit A. Shukla. Tapahtuman pääsponsoreina toimivat Arilyn / Robust North ja VividWorks.

LISÄÄ: Area2016-tapahtumasivusto ja osa esityskalvoista (LINKKI). Tässä (LINKKI) muidenkin tapahtumien nettisivuille.

KUVA: VTT:n kehittämä lisätyn todellisuuden käytännön sovellus. Metsäkoneen kuljettaja voi kännykkäkameran tai tabletin avulla saada keskuskorjaamolta visuaalista, kohteeseen osoittavaa tietoa rikkoutuneet koneyksikön purkamiseen.

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille -Lue ilmaiseksi verkossa!