Ericssonin hurjat IoT-ennusteet

Teleyritys Ericssonin ConsumerLabin uusimpaan tutkimukseen vastanneet kuluttajat uskovat, että erilaiset nieltävät tai ihon alle asetettavat anturit arkipäiväistyvät jo viiden vuoden kuluessa. Hurjan ennuste sisältyy yrityksen Wearable technology and the internet of things -selvitykseen.

Ericssonin ConsumerLabin selvityksessä ennustetaan, että elintoimintojen mittaamisen lisäksi antureille voidaan esimerkiksi avata lukkoja tai niitä voidaan käyttää tunnistautumiseen henkilötodistusten sijaan. Tutkimuksessa 43 prosenttia vastaajista uskoo puettavan teknologian korvaavan älypuhelimet. 38 prosenttia uskoo, että se tapahtuu jo viiden vuoden kuluessa.

Lisäksi 42 prosenttia uskoo, että puettava teknologia korvaa passin IoT-aikakaudella. Tämän hetkisistä älykellon käyttäjistä neljäsosa vilkuilee älypuhelintaan vähemmän älykellon omien ilmoitusten ansiosta.

Eniten toivottuja laitteita ja ominaisuuksia ovat selvityksen mukaan:

Henkilökohtainen paniikkinappula (32 prosenttia vastaajista toivoo tätä ominaisuutta)

  • Älykello (28 prosenttia)
  • Puettava paikannuslaite (27 prosenttia)
  • ähköinen tunnistautuminen (25 prosenttia)
  • Kannettava vedenpuhdistin (24 prosenttia).

Kuluttajat ennustavat, että vuoteen 2020 mennessä yleistyvät älylasit, älykäs paikannuslaite, älypuhelimen notifikaatiosormus sekä omaan kehoon kiinnitettävä turvakamera.

”Suomessa älykellot ja aktiivirannekkeet ovat lyöneet läpi jo pari vuotta sitten, sanoo Suomen Ericssonin toimitusjohtaja Olli Sirkka.

’Tutkimuksessakin todetaan, että mitä varhaisemmassa vaiheessa puettava teknologia otetaan käyttöön, sitä nopeampi on teollisen internetin kehitys. ”Lähtökohdat uusille teollisen internetin innovaatioille ovat meillä erittäin hyvät”, Sirkka arvioi.

Ericssonin ConsumerLabin maaliskuussa 2016 tekemään kvantitatiiviseen kuluttajatutkimukseen vastasi 5000 älypuhelimen käyttäjää Brasiliassa, Etelä-Koreassa, Isossa-Britanniassa, Kiinassa ja Yhdysvalloissa. Vastaukset edustavat 280 miljoonan älypuhelimen käyttäjän näkemyksiä globaalisti.

LISÄÄ: Koko raportti (LINKKI, pdf)