Kirjoitinvalmistajilta uusia 3D-tulostimia

Laser- ja mustesuihkukirjoittimista tuttu Hewlett Packard tuo loppuvuodesta tarjolle ensimmäisen 3D-tulostimensa. Japanilainen Ricoh esittelee uudet 3D-tulostimensa rinnalle myös 3D-tulostuspalvelun.

Muutaman kuukauden takainen Nordic 3D Expo -tapahtuma Vantaalla osoitti 3D-kiinnostuksen olevan myös Suomessa kasvussa. Nyt erikoisvalmistajien lisäksi suuret tulostinnimet ovat tulossa mukaan 3D-bisnekseen.

Hewlett-Packard kertoi viime vuoden puolella suunnittelevansa tulemista 3D-tulostimiin. Nyt yritys on julkistanut ensimmäiset mallinsa – ei tosin vielä aivan jokaisen kuluttajan kukkarolle – hinnat alkavat 130 000 dollarista ylöspäin.

Kaksi ensimmäistä HP:n 3D-tulostinta on tarkoitettu teollista suunnittelua, prototyyppien tekoa ja teollista valmistusta varten. HP Jet Fusion 3D 4200 tulee myyntiin loppuvuodesta 2016 ja HP Jet Fusion 3D 3200 vuonna 2017.

Tulostimet hyödyntävät HP:n kokemustahienomekaniikan, mikrofluidistiikan ja materiaalitieteiden parista.  Tulostamalla toiminnalliset osat yksittäisen vokselien tasolla päästään normaalia parempaan tulokseen.

Hewlett-Packard tekee yhteistyötä alan materiaalitoimittajien ja ohjelmistokumppaneiden kanssa. Tarjolla on myös 3D-työkaluja, ohjelmistoja sekä tulostusmateriaaleja. Yritys on mukana myös uudessa 3MF-konsortiossa, joka määritteleet 3D-tulostuksen tiedostomuotoja. HP Jet Fusion 3D -kirjoittimet täyttävät ensimmäisenä uudet määritykset.

Ricoh tuo uuden 3D-mallin ja tulostuspalvelun

Ricoh on esitellyt ammattitason 3D-tulostimen, joka antaa valmistajille mahdollisuuden luoda käyttöä kestäviä osia ja tehostaa näin prototyyppien toteutusta. Laite tukee PA- ja PP-materiaaleja.

RICOH_AM_S5500P_resized_t_70-99044Ricochin 3D-tulostin AM S5500P:n tulostusala on normaalia suurempi, joten sillä voidaan tuottaa joko suuria kappaleita tai useita pienempiä yhtä aikaa.

Uuden tulostimen pinnoittaja syöttää lisää jauhetta syöttökasetin molemmilta puolilta, ja lopputuloksena syntyy tiheämpiä ja laadukkaampia kappaleita.

Järjestelmässä on useita tukimekanismeja, jotka lisäävät tulosteiden kestoa. Laitteeseen on Ricochin omat säädöt, joita hyödynnetään yrityksen hyväksymien materiaalien kanssa. Silti käyttäjillä voi asetuksia muuttamalla hyödyntää myös omia erikoismateriaalejaan.

Ricohin AM S5500P käyttää lisäävää SLS-menetelmää, joka tukee kestävien toiminnallisten osien valmistukseen käytettäviä materiaaleja. Niiden avulla esimerkiksi autovalmistajat voivat tuottaa todellisen oloisia osia testaustaan varten.

Uuden 3D-tulostimen lisäksi Ricoh on perustamassa 3D-tulostuspalvelun Englantiin, jonka avulla pääsee hyödyntämään Ricohin 3D-osaamista vaikka ilman omaa laitetta.

LISÄÄ: Hewlett Packardin 3D-tulostimet (LINKKI) ja 3MF Consortium (LINKKI) sekä Ricoh (LINKKI) ja Ricohin 3D-infosivu (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille -Lue ilmaiseksi verkossa!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639