Suomen ABB:n uusi vetäjä tuntee taajuusmuuttajat

Lokakuussa aloittava uusi Suomen ABB:n toimitusjohtaja Pekka Tiitinen seuraa tehtävässä Tauno Heinolaa, joka puolestaan siirtyy ABB:n Australian toimitusjohtajaksi. Tiitinen tuntee ABB:n taajuusmuuttajat ja robotiikan jo opiskeluajaltaan.

DI Pekka Tiitinen on ollut ABB:n palveluksessa 26 vuoden ajan ja johtanut Discrete Automation and Motion -divisioonaa syyskuusta 2013 lähtien. Ennen tätä tehtäväänsä hän toimi Drives and Controls -liiketoimintayksikön johtajana.

Hän on toiminut myös ABB:n globaalin Low Voltage  Drives -liiketoiminnan johtajana kymmenen vuoden ajan sekä Pohjois-Euroopan regioonadivisioonajohtajana vuosina 2006-2010.

Tiitinen on suorittanut sähkötekniikan diplomi-insinöörin tutkinnon Helsingin teknillisessä korkeakoulussa pääaineenaan sähkökäytöt ja robottiautomaatio.

Nimitys on osa ABB:llä tehtävistä johtajamuutoksista: ABB:n nykyinen Australian toimitusjohtaja Axel Kuhr seuraa Japanin ABB:n toimitusjohtajana Tony Zeitounia, joka jää eläkkeelle loppuvuodesta. Sami Atiya siirtyy ABB:n palvelukseen Discrete Automation and Motion -divisioonan johtajaksi.

ABB työllistää 100 maassa noin 135 000 henkilöä, joista Suomessa noin 5 100.

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille -Lue ilmaiseksi verkossa!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639

Tunnisteet