Nyt tuli jytky – Microsoft teki jättikaupan

Microsoft hakee vimmalla lisää toimintoja myttyyn menneen Nokian kännykkäseikkailun jälkeen. Jos hieman yli viisi miljardia Nokiasta pidettiin isona niin nyt Microsoft maksaa sosiaalisen median rekrytointipalvelu Linkedinistä 26,2 miljardia dollaria.

Microsoftin toimitusjohtaja Satya Nadella teki nyt jättikaupan, jonka avulla Microsoft pääsee  sosiaaliseen mediaan  Facebookin ja Googlen tyyppisten yritysten rinnalle. Jos Steve Ballmer maksoi Nokian kännykkäbisneksestä runsaatr viisi miljardia, uusi toimitusjohtaja lataa ostokseensa 26,2 miljardia dollaria.

Linkedinin ostolla yritys vahvistaa Microsoftin otetta liiketoimintaan keskittyneissä yritysohjelmistoissa ja -kontakteissa. Silti Microsoft ilmoittaa pitävänsä Linkedinin omana toimintonaan, jota ei yhdistetä emo-Microsoftiin. Linkedinin toimitusjohtajana jatkaa Jeff Weiner, mutta raportoi Microsoftin Satya Nadellalle.

Kuva: Linkedinin toimitusjohtaja Jeff Weiner, Microsoftin Satya Nadella ja Linkedinin perustaja ja hallituksen puheenjohtaja  Reid Hoffman.

LISÄÄ: Video (LINKKI) ja tiedote (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille -Lue ilmais