Huawei esitteli uusimpia innovaatioitaan

Kiinalainen tietoliikennejätti Huawei esitteli eilen Pariisissa päättyneessä innovaatiotapahtumassa uusimpia tekniikoita eurooppalaisille asiakkailleen. Samalla Huawei avasi Ranskaan matematiikan tutkimuskeskuksen. Kuvassa Huawein toimitusjohtaja William Xu.

Huawei European Innovation Day järjestettiin alkuviikosta Pariisissa, Ranskassa. Tapahtuman teema oli ”Beauty of Technology”, jolla viitattiin valmistajan tuotteiden estetiikkaan ja muotoiluun, mutta myös muihin toimintoihin.

Tapahtumassa Huawei julkisti myös uuden matematiikkaan keskittyvän tutkimuskeskuksen avaamisesta Ranskaan. Boulogne-Billancourtissa sijaitsevassa keskuksesssa on yli 80 tohtoritason tutkijaa. Uuden keskuksen kautta Huawei jatkaa ”Euroopassa, Euroopalle” -strategiaansa, jonka mukaan yhtiö haluaa integroitua markkina-alueidensa toimintaan.

Huawei jatkaa ICT-alustojen kehittämistä yhdessä eurooppalaisten yhtiöiden kanssa”, totesi Huawein William Xu yrityksen Euroopan innovaatiopäivän puheessaan. Yrityksen 26:sta tuotekehitys- ja tutkimuskeskuksesta 18 sijoittuu Eurooppaan.

Suomessa Huaweillä on myös tutkimuskeskus. Viime vuonna Huawei perusti eurooppalaisen tutkimusinstituutin koordinoimaan yksikköjen työtä. Huawei on myös aktiivinen Euroopan Unionin Horizon 2020 -ohjelman jäsen ja sillä on yli 210 teknologiakumppanuutta, esimerkiksi Deutsche Telekomin, Telefónican ja Leica Camera AG:n kanssa.

Hyvä esimerkki yhteistyöstä on Huwawein ja Forbes Insightsin raportti 5G-teknologiasta ”The Mobile Industrial Revolution: Anticipating the Impact and Opportunities of 5G Networks on Business”.

Huawei työllistää maailmanlaajuisesti yli 176 000 henkilöä, ja yrityksen 9 900 Euroopassa olevasta työntekijästä 1 200 työskentelee tutkimuksen ja tuotekehityksen (T&K) parissa.

Yrityksellä on 18 T&K-keskusta kahdeksassa Euroopan maassa (Suomi, Belgia, Ranska, Saksa, Irlanti, Italia, Ruotsi ja Iso-Britannia) ja se operoi lukuisia innovaatiokeskuksia yhteistyössä tele- ja ICT-alan partnerien kanssa.

LISÄÄ: 5G-tutkimusraportti (LINKKI) ja Innovation Day 2016 tiedote  (LINKKI) ja uutistwiitit (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639