Netcontrol osti lisää mittausosaamista

Sähköverkkojen automaatiota kehittävä Netcontrol on ostanut  tamperelaisen ohjelmistoyritys PowerQ:n koko osakekannan. Yritykset ovat tehneet yhteistyötä  jo aiemmin.

PowerQ on erikoistunut kehittämään ja toimittamaan energiaverkkojen mittaustietojen käsittelyratkaisuja ja siihen liittyviä asiantuntija­palveluja. PowerQ tarjoaa ohjelmistotuotteet sähköverkon mittauksiin asiakkaalta, muuntamoilta, sähköasemilta ja teollisuudesta.

Kauppa vahvistaa Netcontrolin Netcon 100 -verkostoautomaatiokonseptia, joka sisältää ratkaisuja muuntamoiden etähallintaan ja suojaukseen. Jatkossa yritys voi tarjota tietoja ennakoivaan kunnonhallintaan sekä käsitellä ja analysoida sähköverkon laatutietoa ja erilaisia häiriötilanteita.

PowerQ-yhtiölle Netcontrolin jakelukanavat tarjoavat mahdollisuuden myydä PQNet-tuotetta uusille asiakkaille ja kansainvälisille markkinoille. Tämän lisäksi kauppa vahvistaa PowerQ:n asemaa partnerina suuremmille, myös kansainvälisille energiayhtiöille.

Helsingissä toimiva Netcontrol on tuotteissaan ja järjestelmissään tukenut monitoimittajaratkaisuja ja avoimia rajapintoja. Myös PQNet-tuotteessa tullaan säilyttämään ja edelleen kehittämään avoimia rajapintoja eri valmistajien laitteille.

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille -Lue ilmaiseksi verkossa!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639