Kännykkäsovellus mittaa rytmin – ihmiseltä ja eläimeltä

Suomalais-virolainen SuperECG on kehittänyt sovellusohjelman, joka mittaa älylaitteen kiihtyvyysantureiden ja gyroskooppien avulla ihmisen tai eläimen liikkeet. Mittaus kestää 15 sekuntia ja tulokset siirtyvät pilvipalvelluun automaattisesti analysoitavaksi.

Suomalais-virolaisen SuperECG:n BeatScanner -sovellus analysoi, dokumentoi ja jaa rytmin Applen tai Androidin älypuhelimen tai tablettitietokoneen avulla. Älylaitteen sovellus osoittaa rytmissä havaitun vaihtelun. Sydämen rytmin analysoimiseksi tarvitsee vain rentoutua tuolille tai sängylle.

Puhelin tai padi asetetaan sydämen kohdalle. Paras mittaustulos saadaan, kun laite on rintalastan tai kylkiluun päällä, jolloin liike voidaan tunnistaa täsmällisesti. Laite täytyy pitää vakaana mittauksen aikana ja varoa pudottamasta sitä.

”BeatScannerin analyysiohjelmiston laskema tulos kertoo rytmin vaihtelun. Mitä säännöllisempi rytmi, sitä alhaisempi tulos. Vihreä väri osoittaa rytmin tasaisuutta, keltainen hieman epäsäännöllistä ja punainen epäsäännöllistä rytmiä”, sanoo Ossi Tiihonen, SuperECG.comin perustaja.

rytmimittausBBeatScannerin analytiikka mahdollistaa ihmisen lisäksi myös eläinten esimerkiksi hevosen (kuvassa) sykkeen ja rytmin analysoinnin. Eläinten rytmihäiriöiden havaitseminen tai sykkeen mittaaminen on usein haasteellista. BeatScannerilla mitattaessa eläimen tarvitsee vain olla rauhallinen ja paikallaan.

Sovelluksen kehittäjissä on insinöörejä, erikoislääkäreitä ja osaajia. He  ovat aikaisemmin tuottaneet etäanalyysiratkaisuja ja -palveluja muun muassa sydämen rytmihäiriöiden tunnistamiseen. BeatScanner on optimoitu iOS 8.0:lle tai sitä uudemmalle käyttöjärjestelmälle ja mm. Samsungin S6 ja S7 -älypuhelimille.

SuperECG on vuonna 2012 perustettu hyvinvointiteknologian yritys, joka on kehittänyt sydämen rytmihäiriöiden toteamiseen pienen muittauslaitteen. SuperECG Oü on suomalaisen RemoteA Oy:n 100-prosenttisesti omistama tytäryhtiö.

LISÄÄ: SuperECG Oü  (LINKKI) ja BeatScanner (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille -Lue ilmaiseksi verkossa!