Suomalainen jäterobotti kelpaa maailmalla

Suomalainen jätteenlajittelurobotteja valmistava ZenRobotics Oy on sopinut robottijärjestelmien toimituksesta Australiaan ja Ruotsiin. Toimitukset ovat yhtiön ensimmäiset näihin maihin, ja muitakin markkina-avauksia on luvassa lähitulevaisuudessa, yritys lupailee.

Älykkäälle kierrätysteknologialle on maailmalla kysyntää. Kiristyvä lainsäädäntö ja kiertotaloudelle asetetut vaatimukset edellyttävät tehokkaampaa lajittelua. Myös jätealalla ollaan viime vuosina sisäistetty robotiikan tuomat hyödyt.

”Liikevaihtomme kasvaa tänä vuonna selvästi. Kuluvan vuoden ensimmäisen puoliskon liikevaihto on ylittänyt jo selkeästi koko viime vuoden liikevaihdon”, kertoo ZenRoboticsin toimitusjohtaja Timo Taalas.  Yritys myynyt jo 15 järjestelmää parissa vuodessa.

ZenRobotics on keskittynyt jakeluverkoston rakentamiseen tänä vuonna Yhdysvalloissa. ZenRobotics Recycler -järjestelmä lanseerattiin ympäristötekniikan messuilla Las Vegasissa kesäkuun alussa.

Yhdysvaltojen lisäksi robottilajittelija oli nähtävissä ympäristötekniikan messuilla Tokiossa ja toimialan suurimmilla messuilla Münchenissä toukokuussa.

”Olemme rakentaneet maailman ensimmäisen robottilajittelujärjestelmän jätehuoltoalalle, joka on nyt herännyt uuden teknologian mahdollisuuksiin”, Timo Taalas kuvailee.

ZenRoboticsin kansainvälinen toiminta laajenee entisestään kun yhtiön toimittamia robottilajittelulinjastoja otetaan käyttöön Japanissa ja Ranskassa alkusyksystä.

LISÄÄ: Näin toimii lajittelurobotti (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!