Wärtsilä ostaa lisää digiosaamista

Wärtsilä ostaa lisää digiosaamista suomalaisen Eniramin ostolla. Yritysosto vahvistaa Wärtsilän digitaalista palveluvalikoimaa, erityisesti data-analytiikan, mallintamisen sekä suorituskyvyn optimoimisen osalta.

Wärtsilän ostama Eniram tarjoaa meriteollisuudelle energianhallinnan teknologiaa, joka vähentää polttoaineen kulutusta ja päästöjä. ”Digitalisaation trendi jatkaa kasvuaan, minkä johdosta meriteollisuudessa innovoidaan valtavasti, arvioi Henrik Dahl, Eniramin toimitusjohtaja ja perustajaosakas.

Eniramin tuoteratkaisut alkavat yksittäisistä trimmeistä, nopeutta ja moottorin optimointia koskevista sovelluksista aina kattavaan, koko laivaston käsittävään analyysiin.

Eniramin pääkonttori sijaitsee Helsingissä, ja yhtiöllä on tytäryhtiöitä Isossa-Britanniassa, Yhdysvalloissa, Saksassa sekä Singaporessa. Vuonna 2015 Eniramin liikevaihto ylitti 10 miljoonaa euroa, ja yhtiöllä on 89 työntekijää maailmanlaajuisesti.

Eniram jatkaa aluksi vahvana itsenäisenä toimijana, jota Wärtsilän globaali osaaminen tukee. Kaupan arvo on 43 miljoonaa euroa. Yhtiön omistus siirtyy Wärtsilälle heinäkuun alusta lukien.

”Tämän kaupan ansiosta Wärtsilällä on vankka johtoasema meriteollisuuden digitalisaatiossa. sanoo Wärtsilän konsernijohtaja Jaakko Eskola.

Digitalisaatiolla on iso rooli Wärtsilän strategiassa ’’Meille se merkitsee kasvamista sekä orgaanisesti että yritysostoin. Solmimme strategisia kumppanuuksia, innovoimme start-up-yhtiöiden kanssa ja rekrytoimme jatkuvasti uusia ihmisiä vahvistamaan digitaalista asiantuntijuuttamme’’, Eskola kertoo.

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639