Tehoa säästävä aurinkoinvertteri

ABB on kehittänyt Suomessa uuden aurinkosähkövaihtosuuntaajan (invertteri), joka parantaa aurinkovoimaloiden kustannustehokkuutta. Kahden megawatin suuritehoinen uutuusinvertteri on optimoitu suuriin aurinkovoimaloihin.

ABB:n uusi invertteri soveltuu äärimmäisestä pakkasesta kuumiin ja kosteisiin olosuhteisiin, jopa 100 prosentin kosteuteen ja 50 asteen lämpötiloihin mahdollistaen invertterin toiminnan äärimmäisissä sääolosuhteissa.

Kehitystyössä on hyödynnetty Helsinkiin hiljattain avattua säälaboratoriota.  Yhtiö otti käyttöön aurinkovoimalaboratorion Pitäjänmäellä helmikuussa 2016. Invertteri on myös suunniteltu saumattomasti yhteensopivaksi digitaalisten älyverkkojen kanssa.

”Tämä suomalaisen tuotekehitystyön taidonnäyte nostaa aurinkoenergiajärjestelmän taloudellisuuden täysin uudelle tasolle, liiketoimintajohtaja Timo Toissalo ABB:ltä sanoo.

Uusi kahden megawatin invertteri kykenee käsittelemään enemmän aurinkopaneeleista tulevaa tasavirtaa, tarvitaan aurinkosähköjärjestelmään 30 prosenttia vähemmän inverttereitä kuin aikaisemmin.

Aurinkosähköinvertteri muuntaa aurinkopaneeleissa tuotetun tasasähkön sähköverkkoon soveltuvaksi vaihtosähköksi. Kaikki voimalan tuottama teho kulkee sen läpi. Invertteri myös ohjaa omalta osaltaan tuotantoprosessia.

LISÄÄ: ABB:n aurinkoinvertterit (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639