Entisiltä nokialaisilta turvakännykkä

Nokia-lähtöinen suunnittelutalo Haltian on kehittänyt leikki-ikäisille suunnatun Snowfox-paikannuspuhelimen. Laite kertoo vanhemmille lapsen sijainnin reaaliaikaisesti ja mahdollistaa siihen soittamisen.

Oululainen Haltian on suunnittellut pienen, tulitikkuaskin kokoisen Snowfox-paikannuspuhelimen, joka on tarkoitettu lasten turvapuhelimeksi.  Laitteessa on vain yksi nappi, jolla lapsi voi pyytää huoltajaa soittamaan laitteeseen.

Moniin tähän asti saatavilla olevissa paikannuslaitteissa ei ole ollut mahdollisuutta ottaa lapseen yhteyttä. Akku kestää yhdellä latauksella jopa viikon. GPS-paikannin lähettää automaattisia ilmoituksia, kun lapsi saapuu tai lähtee tietystä paikasta, ja siihen voi määrittää alueet, joille lapsi ei saa mennä.

Snowfox mahdollistaa perheen pienimpien sijainnin seuraamisen reaaliaikaisesti yhdessä Android- ja iOS-puhelimeen sopivan palvelun kanssa.Snowfox-laitteeseen on mahdollista liittää useita perheenjäseniä. Laite maksaa 149 euroa ja siihen sopiva kartta-paikannuspalvelu 9.90 euroa kuukaudessa.

Oululaisyritys on lanseerannut Indiegogo-joukkorahoituskanavan, jonka tarkoituksena on kerätä varoja tuotteen lanseerauksen ja jakelun tueksi kansainvälisillä markkinoilla. Haltian on oululainen, entisten nokialaisten vuonna 2012 perustama langattoman teknologian tuotekehitykseen ja tuotteistukseen erikoistunut laitteisto-, ohjelmisto- ja tuotesuunnittelutalo. Yrityksellä on lähes 80 työntekijää.

LISÄÄ: Haltian (LINKKI) ja laitesivu (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639