Teknoloikka innostaa teknologia-alalle

Ilman korkeakoulupaikkaa jääneitä nuoria palkataan teknologia-alan yrityksiin Teknoloikka-projektin avulla. Kaikkiaan vuoden projektissa on mukana 20 teknologiayritystä eri puolilta Suomea.

Pelkällä lukiopohjalla on mahdollisuus päästä töihin teknologia-alan yritykseen. Teknoloikka-harjoittelulla halutaan tarjota ilman korkeakoulupaikkaa jääneille tai omaa alaansa etsiville nuorille tapa viettää lukion jälkeistä välivuotta, kokeilla teknologia-alaa ja ansaita rahaa.

Teknoloikka järjestettiin syksyllä 2015 ensimmäistä kertaa, ja kokemusten mukaan lukion jälkeinen harjoittelu voi olla nuorille ensisijaisen tärkeä portti tulevaisuuden menestykseen.  Tekniikan Akatemia TAF:n järjestämässä Teknoloikassa on tänä vuonna mukana 20 teknologia-alan yritystä.

Teknoloikkaan voivat hakea vuosina 1994–1997 syntyneet nuoret. Hakuaika on 1.7.–14.8.2016, ja neljä kuukautta kestävät harjoittelut alkavat syksyllä 2016. Kaikki harjoittelupaikat sitoutuvat maksamaan harjoittelijalle palkan (1200 euroa/kk) ja järjestämään nuorelle mentorin koko harjoittelun ajaksi.

Teknoloikan konsepti on lähtöisin Ruotsista, ja Tekniikan Akatemia TAF toi ohjelman Suomeen syksyllä 2015. Tekniikan Akatemia on itsenäinen säätiö, joka tunnetaan parhaiten joka toinen vuosi myönnettävän Millennium-teknologiapalkinnon jakajana. TAF:n tavoite on nostaa esiin ihmisten elämänlaatua parantavia ja kestävää kehitystä edistäviä innovaatioita ja kannustaa nuoria teknologia-alojen pariin.

LISÄÄ: Teknoloikka-haku (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639