Mannerten välille 5G-koeverkko

Ericsson rakentaa korealaiselle SK Telecomille ja saksalaiselle Deutsche Telekomille ensimmäisen mannertenvälisen 5G-koeverkon.

Tietoliikennevalmistaja Ericsson kertoo tekevänsä yhteistyötä teleoperaattori SK Telecomin ja  Deutsche Telekomin kanssa 5G-koeverkon käyttöönottamiseksi. Ericsson toteuttaa koeverkon infrastruktuurin Etelä-Koreaan ja Saksaan.

Verkon rakentamisessa hyödynnetään 5G-teknologioita, kuten Network Functions Virtualization (NFV) -teknologiaa, software-defined infrastructure (SDI) -teknologiaa, distributed cloud-pilveä ja verkon viipalointia (network slicing). Päätavoitteena on mahdollistaa globaali 5G-verkko vaativia käyttötilanteita varten ja optimoida roaming-kokemusta.

Yhteistyö kattaa myös muun muassa 5G-ekosysteemin kehitystyötä ja mahdollista standardointiin liittyvää yhteistyötä.

LISÄÄ (LINKKI)

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639