Telian Sonera ja Nokia valmistautuvat 5G-verkkoihin

Telia ja Nokia ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen, jonka tarkoituksena on kiihdyttää verkon kehitystä kohti 5G-tekniikoita. Tavoitteena on varmistaa 5G-palveluiden tuominen ajoissa Soneran asiakkaille.

Sonera on saavuttanut Suomessa 4G-verkossa jo 97 prosentin väestöpeiton. ’’Teknologian kehittyessä olemme sitoutuneet jatkamaan edelläkävijänä asiakkaittemme ehdoilla myös mobiilievoluution seuraavassa vaiheessa”, sanoo Soneran toimitusjohtaja Valdur Laid.

5G on olennainen edellytys monelle uudelle palvelualueelle. Autojen ja terveydenhuollon lisäksi, Laid mainitsee oppiminen hyötyvät virtuaalisen todellisuuden sovellukset ja esineiden internetin.

Nokian Alcatelin myötä laajentunut tuotteisto sopii 5G-järjestelmien rakentamiseen. ’’Se kattaa mobiiliverkkoinfrastruktuurin lisäksi myös kiinteät ja optiset verkot sekä IP-reititysteknologiat, sanoo Jan Lindgren Nokialta.

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639