SuomiAreenalla jumpataan ja puhutaan robotin tahtiin

Kesän keskustelutapahtuma Porissa hakee ensi viikolla  tuntumaa robottiteemaan tarjoamalla ensi viikon torstaina jumppaa robotin tahtiin. Tapahtuman juontaa televisiosta tuttu tiedetoimittaja Ivan Puopolo.

Porin SuomiAreenalla pääsee tänä vuonna osallistumaan robotin vetämään jumppaan ja tutustumaan hyödyllisiin robottiapulaisiin. Ensi viiikon torstaina 14.7 nähdään lavalla jumppaa ohjaavan Zora-robotin lisäksi toinenkin, Baxter -robotti.

Yleisö pääsee näkemään ja kokeilemaan tapahtumassa myös Evondoksen lääkeannostelija-robotteja, Paro -terapiarobottia ja Budgee -ostosapulaista. Esillä on myös erilaisia siivouksen apurobotteja sekä uusimpia 3D-tulostimia.

Porin Laiv@lavalla (os. Gallen-Kallelankatu 7) kohtaavat myös suomalaiset robotisaation tietäjät, pohdiskelijat ja asiantuntijat.  Mukana ovat Sairaanhoitajaliiton uusi puheenjohtaja Nina Hahtela, europarlamentaarikot Sirpa Pietikäinen, Henna Virkkunen ja Miapetra Kumpula-Natri sekä kansanedustajat Sanna Lauslahti, Joona Räsänen ja Jyrki Kasvi.

Ohjelmistorobotiikasta keskustelevat Petri Karjalainen , OpusCapita sekä Heikki Länsisyrjä , Digital Workforce. Hoiva- ja teollisuusrobotiikan asiantuntijoina ovagt Jyrki Niinistö, Evondos, rehtori Ari Maunuksela, Teuvan aikuiskoulutuskeskus sekä Nina Lehtinen, Yaskawa Finland.

Robottiautoilua ja sen tulevaisuutta käsittelevän tilaisuudessa avaa Vehon Pauli Eskelinen, osaamista ja robottien turvallisuudesta ja yrittäjyyden mahdollisuuksista kommentoivat Airo Islandin Nicholas Andersson, Aallon Jarno Limnell, startup-yrittäjä Peter Vesterbacka, Nokian Kiti Müller ja Netprofilen Christina Forsgård.

Robottitapahtuman yhteistyökumppanit ovat Robokeskus, OpusCapita, Digital Workforce, Prenta, MaWell Care, Yaskawa Finland, Evondos, Veho, Netprofile, Airo Island ry, Sairaanhoitajaliitto, Develor Productions, Robotics Finland sekä Tekniikan Museo.

LISÄÄ: Ohjelma ja lisätietoa (LINKKI)

SuomiAreenalla on laajalti mukana laajasti muutakin teknistä näkökulmaa tulevaisuuteen. Tekniikan akateemiset järjestää perjantaina 15.7 klo 13.30 Purjelavalla esitellään kymmenen teesiä työstä vuonna 2040.

Mukana ovat mm. presidentti Tarja Halonen, tulevaisuudentutkija Risto Linturi, ”nyhtökaurayrittäjä” Maija Itkonen sekä sarjayrittäjä ja tietokirjailija Lauri Järvilehto.

Tekes on myös mukana Reboot Finland -teltalla. Keskiviikkona 13.7 klo 13.30-14.45 Tekes järjestää Eetunaukion lavalla keskustelutilaisuuden.

Paneelissa ovat mukana Juha Pankakoski (Konecranes), Marianne Vikkula (Slush), Teppo Hemiä (Wirepas), Jukka Paananen (BaseN), Pekka Sivonen (Tekes).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639