Miten viranomaisverkot toimivat tulevaisuudessa?

Viranomaisviestien kulku on varmistettava digitalisaation uudessa vaiheessa, vaatii langatonta Virve-viranomaisverkkoa operoivan Suomen Erillisverkkojen toimitusjohtaja Timo Lehtimäki. Nykyinen Virve perustuu Tetra-verkkotekniikkaan. Yhtiö mielii uusia taajuuksia tulevaisuuden verkoilleen.

Uuden sukupolven matkapuhelinverkkojen (4G) edellyttämiä radiotaajuuksia otetaan käyttöön vauhdilla. Puhelinoperaattorien väliseen huutokauppaan 700 MHz:n taajuudet tulevat tämän vuoden lopulla.

Suomen Erillisverkot hyödyntää viranomaisverkossaan Tetra-tekniikkaa.
Suomen viranomaisverkossa hyödynnetään Tetra-tekniikkaa. Kuva: Suomen Erillisverkot Oy.

Uusien 700 megahertsin radiotaajuuksien jaon yhteydessä on Suomen Erillisverkot Oy:n toimitusjohtajan Timo Lehtimäen mukaan varmistettava, että viestinvälitys keskeisten viranomaisten välillä sujuu jatkossakin kitkattomasti ja ennen kaikkea turvallisesti.

Nykyinen Virve-verkko on tarkoitettu pääosin puheviestintään, mutta viranomaiset tarvitsevat koko ajan myös laajakaistaista datantiedonsiirtoa, kun viestien välitys siirtyy entistä enemmän puheesta bitteihin ja esimerkiksi elävään kuvaan.  Nykyinen Virve-verkko ei siihen taivu.

Erillisverkkojen tähtäimessä on tulevaisuudessakin tehokas ja turvattu viestinvälitys, jossa viranomaisten eritystarpeet tulevat huomioiduksi, riippumatta siitä millä tekniikalla ja kenen hoitamana tavallisten suomalaisten viestit kulkevat.

Yhtiö nostaa aiheen esiin huomenna Porin SuomiAreenan yritysteltassa 13.00 alkaen.Keskustelijoina Hätäkeskuslaitoksen viranomaisyhteistyön johtaja Juha-Veli Frantti ja Suomen Erillisverkot Oy:n toimitusjohtaja Timo Lehtimäki. Esille tulee varmasti esille myös tulevaisuuden Virve-verkon tekniikat  ja sen vaatimat uudet taajuudet.

Kuvat: Suomen Erillisverkot Oy (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639