Nokia saa lisää lisenssirahaa – Samsung maksajana

Nokia ja Samsung ovat päässeet sopimukseen patenttien ristiinlisensoinnin laajentamisesta. Nyt julkistettu sopimus on jatkoa patenttisopimukselle, jota koskevasta välimiesmenettelyn ratkaisusta tiedotettiin helmikuun alussa. Rahaa liikkuu nyt aiempaa enemmän Samsungilta Nokialle.

Nokian tänään julkistettu sopimus antaa molemmille yhtiöille laajemman oikeuden toistensa patentoituihin teknologioihin. Nokia arvioi sopimuksella olevan positiivinen vaikutus Nokia Technologies -liiketoimintaryhmän liikevaihtoon vuoden 2016 kolmannesta neljänneksestä alkaen.

Uuden laajennetun sopimuksen seurauksena Nokia Technologies -liiketoimintaryhmän patentti- ja tavaramerkkilisensoinnin liikevaihdon ilman kertakorvauksia (run rate) arvioidaan vuositasolla kasvavan noin 950 miljoonaan euroon vuoden 2016 loppuun mennessä.

’’Nokialla on omistuksessaan runsaasti teknologioita, jotka ovat merkityksellisiä mobiililaitteissa ja muilla aloilla”, sanoi Nokia Technologies -liiketoimintaryhmän johtaja Ramzi Haidamus. Hänen mukaansa uusin Samsung-sopimus on osoitus yrityksen patenttisalkun vahvuudesta.

’’Jatkamme uusien lisentointimahdollisuuksien hyödyntämistä eri teollisuudenaloilla, Haidamus toteaa pörssitiedotteessa.

TAUSTAA: Nokia Technologies (TECH) on Nokian teknologiakehitykseen ja lisensointiin keskittyvä liiketoimintayksikkö. TECH perustettiin vuonna 2014 keskittymään patenttilisensointiin sekä teknologian tutkimukseen ja kehitykseen.

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!