Roihu2016: Elisa rakensi metsään 4G- ja Wifi-verkot

Hämeenlinnan kupeessa, Evolla, järjestettävä partiolaisten suurleiri Roihu kokoaa 20.–28.7. yhteen yli 17 000 osallistujaa. Tapahtuma on myös ensimmäisen Suomen Partiolaisten suurleiri, jossa digitaalisuus on vahvasti läsnä. Elisa rakensi tapahtumaan oman 4G- ja Wifi-verkon.

Leiri näkyy ja kuuluu sosiaalisessa mediassa ja leirillä julkaistaan myös omia mobiilisovelluksia. Teleoperaattori Elisa varmistaa, että puhelin- ja nettiyhteydet toimivat tapahtumassa.

Alueen matkapuhelinverkkoa on vahvistettu liikuteltavilla 4G-tukiasemilla ja lisäksi metsään on rakennettu yhdessä Ciscon kanssa koko alueen kattava wifi-verkko. Leirissä on yli 250 pientä kiinteän verkon tukiasemaa, jotka yhdessä muodostavat nopean verkon.

’’Kyseessä on varsin harvinainen wifi-verkko, sillä Suomessa ei tietääksemme ole aiemmin ollut näin laajaa kiinteää verkkoa keskellä metsää, sanoo Elisan liiketoimintajohtaja Matias Castrén.

Roihu on ensimmäinen suurleiri, jossa kännyköitä ei ohjeisteta jättämään kotiin vaan kannustetaan jakamaan leirikuulumisia myös somessa.  Elisan lisäksi Roihun kumppaneista on Microsoft, joka on lahjoittanut ohjelmistojaan ja ratkaisujaan hyödynnettäväksi leirin suunnittelussa.

Roihun kolmekymmenhenkinen sosiaalisen median tiimi koostuu 15–30-vuotiaista partiolaisista.

Roihu-leiri järjestetään 20.–28.7.2016 Hämeenlinnassa Evon retkeilyalueella. Leirille on tulossa 17 100 osallistujaa, joista 3 000 on ulkomailta, noin 40 maasta.

Kuva: Roihu-suurleiri rakentuu 2016, Suomen Partiolaiset /  Aapo Rainio

LISÄÄ: Roihu (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639