Suosittu suoritinvalmistaja myytiin Japaniin

Kännyköissä ja ohjauslaitteissa laajalti käytettävä suoritinvalmistaja brittiläinen ARM myydään Japaniin. Ostajana on suomalaisen peliyhtiö Supercellin omistajana kesäkuuhun asti tunnettu Softbank. Kauppasumma on jättimäiset 23,4 miljardia puntaa.

Softbank tarjoaa brittiläisestä ARM:sta 23,4 miljardia puntaa eli noin 30 miljardia euroa. Kauppasumma maksetaan kokonaan käteisellä. Yritys maksaa 43 prosentin lisähinnan viime perjantain osakekurssiin nähden.

armsoftbankAlkuaan 80-luvulla BBC-mikron kehittäneestä Acorn Computersista kehittynyt ARM (ennen Advanced RISC Machines) toimii myös Suomessa.  Kolme vuotta sitten ARM osti oululaisen langattomien koneyhteyksien protokolliin ja IoT-alueeseen erikoistuneen Sensinoden. Nykyisin yksikön nimi on ARM Finland Oy.

ARM-ytimeen perustuvilla piireillä uskotaan olevan tulevaisuudessa laajat markkinat kännyköiden lisäksi esineiden internetin (IoT) sovelluksissa. Se lienee myös syy Softbankin ARM-ostokseen.

Kaupan myötä Softbank lupaa Englantiin yli 1500 uutta työpaikkaa seuraavan viiden vuoden aikana ja aikoo lisätä henkilöpanostuksia myös muissa maissa sijaitseviin yksiköihin.

Pävitetty 10.59.

LISÄÄ: ARM-tiedote (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!