Ericsson leikkaa tutkimuksestaan

Odotettua heikomman tuloksen aamulla julkistanut Ericsson aikoo leikata nyt myös tutkimuksesta ja tuotekehityksestä. Yritys ei yksilöinyt tulosjulkistuksessaan tutkimusleikkausten kohteita. Viikkoa myöhemmin yritys erotti ykkösmiehensä *).

Tietoliikenneyritys Ericsson julkisti aamulla toisen vuosineljänneksen tuloksensa, joka oli talouslehdistön mukaan odotettua heikompi.  Mobiililaajakaistan myynti jatkoi laskuaan esimerkiksi Brasiliassa, Venäjällä ja Lähi-idässä. Euroopassa investoinnit ovat lähes tehtyjä, mutta Kiinassa 4G käyttöönotto jatkuu edelleen nopeana.

Yrityksen myynti laski toisella neljänneksellä 11 prosenttia 54,1 miljardiin kruunuun, kun vuosi sitten liikevaihto oli 60,7 miljardia kruunua. Myös liikevoitto toimintojen muutoksineen laski toisella vuosineljänneksellä 22 prosenttia 2,8 miljardiin kruunuun, kun vuosi sitten voitto oli 3,6 miljardia kruunua.

Jo aiemmin julkistettujen kustannusleikkausten ja tehostamisen kautta yritys aikoo säästää yhdeksän miljardia kuunua ensi vuoden aikana. Lisäksi yritys kertoi lisäleikkauksista, jotka kohdistuvat tutkimuksen ja tuotekehityksen investointeihin ja yritysrakenteen yksinkertaistamiseen. Kulut pitäisi 53 miljardia kruunua vuoden 2017 toisella neljänneksellä.

Yrityksen teknologialisensointi kompasteli. Yritys sai toisella neljänneksellä tuloja patenteista 2,2 miljardia kruunua, kun ensimmäisellä neljänneksellä tuli 3,8 miljardia kruunua. Siinä oli tosin mukana myös tiettyjä kertaluontoisia tuloeriä.

Pääjohtaja Hans Vestberg sekä talousjohtaja Jan Frykhammar esittelevät Ericssonin tulosta iltapäivällä kello 15.00 Suomen aikaa alkavassa puhelinkonferenssissa (LINKKI). *) Viikkoa myöhemmin 25.7.2016 Ericsson erotti Hans Vestbergin ja teki talousjohtaja Frykhammarista väliaikaisen toimitusjohtajan. Ericssonin kurssi lähti tiedon tultua nousuun Tukholman pörssissä

Vuonna 1876 perustetulla Ericssonilla on pääkonttori Tukholmassa. Suomessa Ericsson työllistää noin tuhat osaajaa, ja yrityksen päätoimipiste on Kirkkonummella. Toiminta Suomessa pohjautuu tutkimukseen ja tuotekehitykseen, paikallisia asiakkaita palvelevaan myyntiin ja globaaliin palveluorganisaatioon.

Ericsson on listattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä ja New Yorkin NASDAQissa. Uusin tulosjulkistus vei Ericssonin osakekurssin laskuun. Myös Nokian osakkeen arvo oli aamulla laskussa.

LISÄÄ: tulostiedote (LINKKI, pdf) ja Hans Vestbergin erotiedote (pdf)

*) Päivitetty 26.7.2016

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639