Nokian tutkimusjohtaja Ylelle: Eurooppa pidettävä 5G-tekniikan eturintamassa

Eurooppa voi jäädä jälkeen 5G-teknologiassa. Nokian tutkimusjohtaja Lauri Oksasen mukaan USA, Korea ja Japani ovat selvästi etenemässä 5G:n suhteen ja aikovat avata verkkoja. ”Me haluamme, että Eurooppa olisi tässä samassa eturintamassa mukana”, Nokian tutkimusjohtaja Lauri Oksanen toteaa Ylelle.

Oksasen mukaan 5G-teknologiasta eivät hyötyisi vain teleyritykset, vaan se toisi mukanaan uusia ja tehokkaampia käyttötapoja monille teollisuuden aloille sekä kuluttajille. Nopeasta verkkoteknologiasta voisivat hyötyä muun muassa itsestään ajavat autot ja esineiden internet.

Nokia, Deutsche Telekom, Vodafone ja muut suuret telealan yritykset haluavat 5G-verkkojen olevan todellisuutta Euroopassa vuoteen 2020 mennessä. Yritykset julkaisivat heinäkuun alussa yhteisen “5G-manifestin”, jossa kerrotaan firmojen suunnitelmista nopeiden verkkojen vauhdittamiseksi.

Nokia ja 16 muuta telealan yritystä toivovat, että Euroopassa avattaisiin 5G-verkkoja jo vuonna 2020.

Manifestissa yritykset ehdottavat yhdeksi ratkaisuksi oikeanlaista “sääntely-ympäristöä”. Käytännössä yritykset haluavat, että EU:n pitäisi muuttaa asetuksiaan verkkoneutraliteetin suhteen. Verkkoneutraliteetti tarkoittaa sitä, että kaikkea internetissä liikkuvaa verkkoliikennettä pitäisi kohdella tasapuolisesti.

Nokian tutkimusjohtaja Lauri Oksasen mukaan 5G-verkossa tulee toimimaan tulevaisuudessa todella kriittisiä toimintoja, kuten sähköverkkoja ja automaattista autoliikennettä. Niiden pitää toimia nopeasti ja suurella varmuudella ilman verkkohäiriötä.

LISÄÄ:  Nokian ja muiden tietoliikenneyritysten 5G-esitys 7.7.2016 (LINKKI, pdf) ja ”Eurooppa voi jäädä jälkeen 5G-teknologiassa”, Yle 19.7.2016 (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!