Suomalaisyritys tuo tekoälyn koulutukseen – palkinto tuli

Suomalainen koulutusteknologiayritys Claned parantaa oppimistuloksia yhdistämällä tekoälyn ja sosiaalisen oppimisen. Viime viikolla Claned ilmoitti aloittaneensa yhteistyön YK:n kanssa ja saaneensa Worlddidac-säätiön koulutusinnovaatiopalkinnon.

Suomalaisen koulutuksen maine on maailmalla vahva. Harvat yritykset ovat kuitenkaan onnistuneet yhdistämään vahvan koulutusbrändin maamme teknologiseen osaamiseen. Koulutusteknologian sijaan osaamisella on luotu erinomaisen menestyviä pelejä.

Jotkut yrittäjät kuitenkin näkevät tämän muuttuvan pian. Jo kolme irtautumista saavuttanut sarjayrittäjä Vesa Perälä uskoo, että koulutusteknologia on Suomen seuraava vahva vientituote. ”Ensin tulivat kännykät, sitten pelit. Seuraava Suomesta tuleva iso juttu tulee olemaan koulutusteknologia”, Perälä ennustaa.

Hänen mukaansa jopa koulutuksestaan tunnetussa Suomessa oppilaitosten käyttämät digitaaliset oppimisympäristöt ovat kömpelöitä. ”Valtaosa niistä on suunniteltu organisaatioille organisaatioiden toimesta oppilaiden tarpeiden jäädessä taka-alalle”, uskoo Perälä.

Nykyaikaisten oppimisalustojen luomiseen tarvittava teknologia on jo olemassa. Tekoälyn ja algoritmien ottamat harppaukset tarjoavat mahdollisuuksia opetuksen skaalautuvalle personoinnille, kun taas sosiaalisen median palveluissa riittää ammennettavaa vuorovaikutuselementin järjestämiselle.

Alalla on kyselty missä viipyy ”oppimisen Facebook”, joka toisi oppimisalustat nykyaikaan? Claned pyrkii tuotteellaan nyt täyttämään paikan. Suomalaisyrityksen oppimisalusta – aikaisemmin nimeltään TribaLearning, nykyään Clanded käyttää tekoälyä ja algoritmeja oppiakseen ymmärtämään, miten eri oppilaat oppivat.

“Vaikka kehittynyt teknologia tekee koulutuksen personoinnista tehokasta, avain oppimiseen on yhä sosiaalisissa elementeissä”, sanoo Clanedin perustajiin lukeutuva Perälä. ”Synergististen oppimisryhmien, klaanien, automatisoitu luominen on mielestäni koulutusteknologian tulevaisuutta.”

Claned-alustaa on myyty yli kymmeneen maahan, vaikka myyminen aloitettiin yrityksen mukaan vasta viime vuoden loppupuolella. Viimeisin Clanedin julkistama korkean profiilin yhteistyökumppani on YK, joka rakentaa globaalia innovaatioyhteisöä Clanedin alustalle.

Suomalaiselle koulutusteknologialle on kansainvälistä kysyntää, ja siksi näiden yritysten täytyy syntyä kansainvälisiksi. Claned hakee parhaillaan rahoitusta nopeuttaakseen kansainvälistä kasvuaan. Kampanja on saavuttanut noin 200 000 euroa 500 000 euron tavoitteestaan joukkorahoituspalvelu Invesdorissa. Jo aiemmin Claned Group Oy Ab onkerännyt yhteensä yli kahdeksan miljoonaa euroa rahoitusta.

Päivitetty 9.00

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639