QR-koodi tuli partiohuiviin – oma radio

Suomen partiolaisten Roihu-leirillä on käytössä maailman ensimmäiset kiertotalouden mukaiset partiohuivit, joihin on ommeltu mukaan myös digitaaliseksi tunnisteeksi QR-koodi. Sitran kanssa yhteistyössä valmistetut huivit on suunniteltu Suomessa ja tehty Virossa.

Kansainvälinen partioleiri Roihun huivit – joista partiolaiset tunnistetaan – ovat ilmentymä kiertotaloudesta, jonka voimaan myös tulevaisuuden tutkija Sitra uskoo. Huivin valmistusprosessissa on  esimerkki siitä, mihin kiertotalouden mukaiset uudet liiketoimintamallit pohjautuvat: erilaisten – usein yllätyksellistenkin – toimijoiden kohtaamiseen.

Huivit on suunnitellut suomalainen tekstiilialan yritys Touchpoint.”Olemme erittäin iloisia saadessamme olla mukana partiolaisten hankkeessa, jossa meillä yhdistyy yhteinen arvopohja. Lisäksi löysimme yhdessä uudenlaisen ratkaisumallin, josta syntyy toivottavasti monelle partiolaisille merkityksellinen muisto leiristä”, sanoo Touchpointin toimitusjohtaja Outi Luukko.

roihuqrkoodiB
Kiertotalouden mukaisesti tuotetun Roihu-partioleirin huivin valmistusta Tallinnassa. Tuoteidean takana on helsinkiläinen Touchpoint Oy.

Huiveihin on käytetty yli neljä kilometriä kangasta. Huiveissa oleva QR-koodi ja tietoverkko vievät huivin tarinaan.

QR.-koodin avulla Sitra haastaa kaikki Roihun leiriläiset näyttämään, miltä moinen määrä kangasta näyttää valokuvassa: kuinka monta huivia mahtuu yhteen Instagram-kuvaan?

Kampanja järjestetään yhteisöpalvelu Instagramissa tunnisteella #roihuhuivi. Partionuoret yrittävät mahduttaa neljä kilometriä kangasta Instagram-kuviin.

Muutenkin Roihulla hyödynnetään uusinta teknologiaa Elisan toimittamasta laajakaista- ja 4G-verkosta leiriläisten omaan radioasemaan. Se on toteutettu yhteistyössä Digitan ja Bauer Median kanssa. Leiriradion lähetykset kuuluvat ähialueella FM-taajuudella 107,9 MHz ja nettiradiona osoitteessa Roihui2016:n nettisivulla (LINKKI).

 

LISÄÄ: Kiertotalous, Sitra  (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639