Yle: Nokia maksoi liian vähän

Nokia on saanut  Yleisradion uutisen mukaan Etelä-Suomen aluehallintovirastolta huomautuksen lähes sadan ulkomaisten tytäryhtiöidensä työntekijän palkkasyrjinnästä.

Viime syksynä tehdyssä tarkastuksessa Etelä-Suomen aluehallintovirasto havaitsi Ylen uutisen mukaan, että ulkomaisia työntekijöitä työskenteli Suomessa Nokian palveluksessa alimmillaan noin 750 euron kuukausipalkalla. Se antoi Nokialle huomautuksen yhdenvertaisuuslain syrjinnän kiellon rikkomisesta.

Uutisen mukaan intialaiset, kiinalaiset ja puolalaiset työntekijät työskentelivät Suomessa tuotekehityksen suunnittelutehtävissä vuosina 2014–2015. Nokia myöntää saaneensa viranomaiselta huomautuksen, mutta kiistää toimineensa tarkoituksellisesti väärin.

Aluehallintoviraston tarkastuksessa 30. lokakuuta 2015 havaittiin uutisen mukaan ongelmia 40 intialaisen ja 36 kiinalaisen palkoissa. Ulkomaisten työntekijöiden mahdollinen ”opiskelu” Suomessa on huolestuttanut Insinööriliittoa jo useita vuosia. Liitto uskoo uutisen mukaanedelleen, että kyseessä on vakava ongelma.

LISÄÄ: Nokia jäi kiinni halpatyövoiman käytöstä Suomessa, Yle 25.7.2016 (LINKKI) ja Nokian kommentti, Kaleva 25.7.2016 (LINKKI).

Päivitetty 20.29

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639