Huawein nousu jatkuu kännyköissä

Applen ja Samsungin hallitsemille kännykkämarkkinoille on tullut rytinällä myös kiinalainen Huawei. Yrityksen liikevaihto kasvoi vuoden 2016 ensimmäisellä puoliskolla yli 41 prosenttia. Suomessa yrityksellä on lähes neljännes kännykkämarkkinoista.

Huawei julkisti kännykkäosuutensa tulosen tänään tuloksensa vuoden 2016 ensimmäiseltä puoliskolta. Liikevaihto kasvoi viime vuoteen verrattuna 41 prosentilla 77,4 miljardiin yuaniin eli noin 10,5 miljardia euroa.

Tutkimusyhtiö IDC:n mukaan älypuhelintoimitusten määrä alalla nousi vuoden ensimmäisellä puoliskolla vain 3,1 prosenttia. Huawei kasvatti siis toimituksiaan nopeammassa tahdissa kuin ala kokonaisuudessaan.

huaweiMikaEngblom
Suomen Huawein liiketoimintajohtaja Mika Engblom toimi aiemmin Samsungilla.

Huawei toimitti vuoden 2016 ensimmäisellä puoliskolla 60,56 miljoonaa älypuhelinta, mikä on 25 prosenttia enemmän kuin viime vuoden ensimmäisellä puoliskolla.

Suomessa Huawein markkinaosuus kasvoi tammikuun 2015 reilusta prosentista lähes neljäsosaan koko markkinasta vuoden 2016 ensimmäisellä puoliskolla.

”Huawei on tehnyt historiaa Suomen matkapuhelinmarkkinoilla. Yksikään merkki ei ole aiemmin nostanut markkinaosuuttaan näin paljon ja näin nopeasti, iloitsee Suomen Huawein kännykkäyksikön liiketoimintajohtaja Mika Engblom.

Tällä hetkellä jo lähes joka neljäs Suomessa myyty puhelin on Huawei- tai Honor-merkkinen. Huawei hyödyntää oman sekä Honor-sisarmerkin lisäksi tuotteissaan Leican, Swarovskin, Harman Kardonin, Audin, Googlen, Microsoftin ja Intelin tuotemerkkejä ja tekniikkaa.

TAUSTAA:

Kiinalainen Huawei työllistää yli 176 000 henkilöä, ja yrityksen 9 900 Euroopassa olevasta työntekijästä 1 200 työskentelee tutkimuksen ja tuotekehityksen (T&K) parissa. Huaweilla on 18 tutkimus- ja tuotekehityskeskusta eri puolilla maailmaa. Suomessa tutkimus- ja tuotekehitysyksikössä on yli 200 henkilöä.

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639