ITU selvitti: Ruotsi jyrää esineiden internetissä

Suomella on paljon kirittävää, mikäli aiomme ottaa Ruotsin kiinni esineiden internetin kehityksessä, paljastaa kansainvälisen televiestintäliitto ITU:n selvitys. Suomi tulee Kauppalehden tekemän uutisen mukaan perässä neljäntenä Uuden-Seelannin ja Norjan jälkeen.

Ruotsi on ylivoimaisesti pisimmällä esineiden internetin kehityksessä, selviää kansainvälisen televiestintäliitto ITU:n tuoreesta ICT-raportista, uutisoi Kauppalehti. Raportissa esineiden internetin tilaa on mitattu koneesta koneeseen (M2M) -liittymien määrällä suhteessa kännykkäliittymien määrään.

Ruotsissa M2M/IoT-liittymiä on  selvityksen mukaan lähes puoleksi niin yleinen kuin matkapuhelinliittymä.  Suomessa taas itu_iot_2016on vain noin 13 M2M/IoT-liittymää jokaista matkapuhelinliittymää kohden.

Pohjoismaat ylipäänsä pärjäävät vertailussa erinomaisesti.

Globaalisti matkapuhelinliittymiä on arvion mukaan noin 22 kertaa enemmän kuin esineiden internetin

IoT/M2M-liittymiä. Saksa esimerkiksi tulee kaukana jäljessä vaikka tunnetaan vahavana koneteollisuuden maana.

Raportissa todetaan kuitenkin, että esineiden internet on vielä varhaisessa kehitysvaiheessa. Vielä nykyisin useimmat ovat toteutukseltaan perinteisiä M2M-koneyhteyksiä pumppaamoista sähköverkon tai muun infran hallintaan. Kuluttajapuolen IoT-ratkaisut ovat vasta tulossa.

LISÄÄ: ITU:n ICT-raportin sivulla 7 on IoT-kooste (LINKKI, pdf) ja Kauppalehden uutinen aiheesta (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639