Aurinkokennoja Helsingin keskustaan

Helsingin kantakaupungin tiettävästi ensimmäinen asuinkerrostalon investoima aurinkovoimala on asennettu Iso Roobertinkadun.  Mukana on ollut myös Ilmastokatu-projekti, joka on edesauttanut hankkeen toteuttamista.

Mökeille ja omakotitaloihin aurinko järjestelmiä on asennettu jo pitkään, kerrostaloissa investoinnit ovat vielä täysin alkuvaiheessa. Helsingin Oulunkylässä avattiin hiljattain Suomen ensimmäinen kerrostaloyhtiön itsenäisesti tilaama järjestelmä, mutta nyt kennoja suunnitellaan laitettavaksi myös keskustan rakennusten katoille.

Iso Roobertinkadun paneeleja juhlitaan tänään tiistaina 2.8.2016 klo 14-16 osoitteessa Iso Roobertinkatu 32. Tilaisuudessa aurinkosähkön asiantuntijat, Ilmastokatu-projektin työntekijät ja talon asukkaat kertovat katolla olevasta aurinkosähköjärjestelmästä ja aurinkoenergian mahdollisuuksista erityisesti kerrostaloissa.

Iso-Roobertinkadun hankintaaIlmastokatu-hanke on auttanut yhdessä Dodo ry:n kanssa kartoittamalla kiinteistöjen mahdollisuuksia aurinkosähköasennuksiin. Hankkeen energia-asiantuntija Janne Käpylehdon tuottamat kartoitusraportit sisältävät muun muassa asennustapaselvityksen, taloudelliset laskelmat ja valmiin tarjouspyyntölomakkeen kilpailuttamista varten. Tähän mennessä kartoituksia on tehty seitsemän.

Pääkaupunkiseudun Ilmastokatu-projektilla tähdätään tulevaisuuden vähähiiliseen kaupunkiin.

Projektin toteuttavat Vantaan ja Helsingin ympäristökeskukset yhdessä Green Building Councilin, HSY:n Ilmastoinfon ja Aalto-yliopiston kanssa. Projekti saa rahoitusta Euroopan aluekehitysrahastosta ja on osa 6Aika-strategiaa.

LISÄÄ: Ilmastokatu-projekti (LINKKI) ja Facebookin tapahtuma-sivut (LINKKI)

Kuva: Janne Käpylehto Dodo ry.

aurinkennoHelsinkliwww
Iso-Roobertinkadun asuintalon katolla HSY:n Ilmastoinfon projektikoordinaattori Elina Mattero-Meronen sekä Solarvoiman Lauri Hietala ja Ari Sarmanto. Kuva: Janne Käpylehto Dodo ry.

 

 

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639