Video: Lisätty todellisuus tuli autokilpailuun

Lisätyn todellisuuden tekniikka Agumented Reality (AR) o tulossa pelien ja teollisten sovellusten lisäksi nyt myös urheilutapahtumiin. Epson kokeili helmikuun alussa Silverstonen radalla uutta tekniikkaa Mercedes AMG Petronas F1-tallin kanssa. Katso video järjestelmän toiminnasta.

Mercedes AMG Petronas F1– tallin kutsuvieraat saivat heinäkuun Silverstonenen Grand Prix-ajoissa uudenlaisen katselukokemuksen Epson Moverion BT-200 –lasien avulla. Epsonin lasit käyttävät OLED-tekniikka ja ovat 20 prosenttia edeltäjäänsä kevyemmät. Lasit ovat tulossa kuluttajamarkkinoille vuoden 2016 marraskuussa.

Lisätty todellisuus, on ollut viime kuukausina runsaasti esillä Pokemonin huippusuosituksi tulleen Go-pelin kautta.  Viihdeteollisuus on kehittänyt lukuisia muitakin sovelluksia pelimaailmaan, mutta samalla etsitään uusia alueita, joilla lisätyn AR-todellisuuden teknologia toisi lisäarvoa ja uusia kokemuksia.

LISÄÄ: Suomessa VTT järjesti AR-aiheesta seminaarin kesän alussa (LINKKI). Tässä myös Youtube-videolinkki Epsonin ja Mercedes AMG Petronas -tallin A-VR-kokeilusta (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!