Paikannusyritys tähyää robottiautoihin

Reaaliaikaiset liikennetiedot tarjoava TomTom City -palvelu laajenee Suomeen. Samalla hollantilaisyritys tähyää jo itseohjautuviin kulkuneuvoihin. Tulevaisuudessa tulee entistä tärkeämmäksi varmistaa, että automaattiautot hyödyntävät tieverkostoa älykkäällä tavalla.

Hollantilainen paikannuslaitteiden valmistaja TomTom on julkistanut tiedon TomTom City -palvelunsa laajenemisesta. Aiemmin palvelu on ollut käytössä 25 kaupungissa, mutta nyt mukaan tulee 25 uutta kaupunkia. Helsingin lisäksi uusina kaupunkeina mukana ovat muun muassa Tukholma ja Oslo.

”Palvelun laajeneminen uusiin kaupunkeihin on meille todella tärkeä asia. Se tuo meidät askeleen lähemmäs tavoitettamme, joka on tehdä kaupunkiliikenteestä älykkäämpää ja kuljettajien elämästä sujuvampaa, kertoo TomTomin liikennepalveluista vastaava päällikkö Ralf-Peter Schäfer.

TomTom City tarjoaa autoileville kaupunkilaisille, viranomaisille ja ammattikuljettajille veloituksetta alueen reaaliaikaiset liikennetiedot, ruuhkaennusteet ja varoitukset tietöistä sekä onnettomuuksista.

TomTom City aikoo palvella myös liikkumisen tulevaisuuden tarpeita, kuten automaattisten ajoneuvojen reittien optimointia. Yrityksen mukaan ensimmäiset osittain tai täysin automatisoituja kulkuneuvoja, kuten robottibusseja, kulkee jo Suomenkin kaduilla.

Tulevaisuudessa niiden lukumäärä tulee kasvamaan, jolloin tulee entistä tärkeämmäksi varmistaa, että ne hyödyntävät tieverkostoa älykkäällä tavalla. Liikennevirasto Trafi antoi ensimmäiset koeluvat robottiajoneuvoille heinäkuussa. Robottiautojen testaaminen alkaa pääkaupunkiseudulla heinä-elokuun vaihteessa ja Tampereella syyskuussa.

LISÄÄ: City Tomtom (LINKKI) ja Robottiajoneuvot (LINKKI, Trafi-uutinen)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!