Sähkötekniikan tukkumyynti kasvoi

Sähköteknisten tuotteiden tukkumyynti kasvoi vuoden toisella neljänneksellä 10,8 prosenttia verrattuna viime vuoden vastaavaan jaksoon. Koko ensimmäisellä vuosipuoliskolla kasvua oli 6,4  prosenttia myynnin arvon noustessa 447 miljoonaan euroon edellisvuoden 420 miljoonasta.

Sähkötekniikan tukkumyynti on ollut varovaisessa kasvussa jo kahden vuoden ajan. Nyt nähtiin ensimmäinen kaksinumeroinen kasvuprosentti sitten alkuvuoden 2012.

Tilastot eivät paljasta Sähköteknisen kaupan mukaan kysynnän piristymiselle yhtä yksittäistä syytä vaan kyse on monen tekijän yhteisvaikutuksesta.

’’Meneillään on isoja infrastruktuuri- ja rakennushankkeita, jotka ovat edenneet sähköasennusvaiheeseen. Myös sähkönjakeluverkon kehittäminen sekä aurinkosähkön tuotannon vaikutus näkyy luvuissa’’ arvioi Sähköteknisen Kaupan Liiton (STK) toimitusjohtaja Tarja Hailikari.

Tulevat kasvukohdistuvat erityisesti rakentamiseen, sillä uudisrakentamisen kokonaistuotanto ja rakennuslupien määrät ovat järjestön mukaan reippaassa kasvussa.

Kuva: Prysmian

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639