Suomi investoi – kannattaa tehdä liittimiä

Pohjoiskarjalalainen Ouneva valmistaa Tuupovaarassa tehtaalla alumiinisia kaapeliliittimiä. Yritys on saanut käyttöön automaattinen alumiinin pintakäsittelylinjan. Uuden valmistuslinjan toimitti lahtelainen Galvatek.

Tuupovaaralaisyritykselle uuden tuotantolinjan investointi mahdollistaa oman jalostusasteen nostamisen ja tuotannon kasvattamisen. Automaattisella linjalla alumiiniset kaapeliliittimet päällystetään sähköä johtavalla tinalla.  Ounevan sähköliittimiä käytetään sähkökeskuksissa ja liittimistä noin 70 prosenttia menee vientiin.

Galvatek toimitti Ounevan Tuupovaaran tehtaalle kolme vuotta sitten jo kuparin pintakäsittelylinjan. Uusi alumiinilinja toimii samoissa tiloissa kuparilinjan kanssa.

’’Molemmat pintakäsittelylinjat yhdessä ovat Ounevan historian suurin yksittäinen laiteinvestointi’’, sanoo Ounevan hallituksen puheenjohtaja Mikko Nevalainen. Ouneva tilasi alumiinin tinauslinjan viime lokakuussa ja linja otettiin käyttöön toukokuussa 2016.

Kupari- ja alumiiniliittimien pinnoitusliittimien linjaa ohjataan samalla Galcont-järjestelmällä ja ne hyödyntävät Galvatekin vuonna 2013 toimittamia puhdasvesi-, jätevesi- ja ilmanpuhdistusjärjestelmiä.

’’Galvatek tunnetaan maailman suurimpana ilmailuteollisuuden pintakäsittelylinjojen toimittajana, mutta tämä toimitus muistuttaa, että palvelemme myös kotimaisia ja muita kuin ilmailuteollisuuden asiakkaita’’, sanoo Galvatekin toimitusjohtaja Ulf Pråhl.

TAUSTAA: Ouneva on 1972 perustettu perheyritys. Tuupovaaran lisäksi sillä on elektroniikan ja kaapelisarjojen tekevät Eswire Virossa sekä Intiassa Jotwire Ltd. Suomessa yhtiöllä on myös pinnoitusta ja tarkkuusvalua tekevät Alsiva ja Valukumpu. Lahtelainen Galvatekin tausta on puolestaan 80-luvulla Askon kodinkonevalmistaja Upossa.

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!