Metso Minerals digitoi varaosansa

Metso Minerals ja Etteplan laajentavat yhteistyön kattamaan varaosadokumentointiin liittyvät palvelut. Yrityksen asiakaskunnan vaatimukset muuttuvat tulevaisuudessa digitalisoinnin ja teollisen internetin ratkaisujen myötä.

Metso Minerals siirtää Tampereella varaosakirjoissa tarvittavan teknisen dokumentoinnin toiminnot Etteplanille syyskuusta alkaen. Jo aiemmin Etteplan on vastannut Metson Tampereella valmistettavien tuotteiden ohjedokumentoinnista yli  kymmenen vuoden ajan.

Uuden yhteistyösopimuksen myötä Etteplan vastaa myös Metson Tampereella valmistettavien tuotteiden varaosadokumentoinnista ja dokumentaation toimitusprosessista.

Teknisellä dokumentoinnilla tarkoitetaan tuotteen koko elinkaaren aikaista teknistä tietoa, jota hyödynnetään esimerkiksi tuotekehityksessä, markkinoinnissa sekä huolto- ja kunnossapitotehtävissä.

’’Meille on tärkeää kehittää varaosadokumentaatiotamme vastaamaan asiakkaidemme tarpeita tänään ja huomenna”, kertoo johtaja Kimmo Vesamäki Metsolta.

Laajemminkin kone- ja laitevalmistajien vaatimukset teknisen dokumentoinnin laadulle ja digitalisoinnille ovat kasvaneet yhtiöiden huoltoliiketoiminnan merkityksen myötä. Teollinen internet ja digitaaliset ratkaisut tulevat asettamaan myös uusia vaatimuksia tulevaisuudessa.

Kuva: Metso Mineralsin liikuteltava täysautomaattinen Lokotrack LT106.

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!