Kompakteja IoT-radiopiirejä

Silicon Labsin Wireless Gecko-piiriperheessä on samalle mikropiirille  toteutettu lähetin-vastaanotinpiiri ja 32-bittinen ARM Cortex-M4 -mikro-ohjain.  Piirit voivat toimia sekä 2,4 gigahertsin tai alle yhden gigahertsin taajuuksilla.

Euroopassa lyhyen kantaman langattomissa verkoissa suosituimmat taajuusalueet ovat 2,4 GHz ja 868 MHz. Silicon Labsin Wireless Gecko-tuoteryhmässä on kolme piiriperhettä, joista kaikissa käytetään IEEE 802.15.4-standardin mukaista radiorajapintaa ja erilaisia, tämän päälle rakennettuja protokollakerroksia.

Teollinen internet on hyvin nopeasti kehittyvä ja muuttuva toiminta-alue, jossa yksi ainoa taajuusalue tai siirtoprotokolla ei sovellu jokaiseen projektiin. Siksi on järkevää, jos samoja piirejä ja työkaluja voidaan käyttää mahdollisimman monessa erilaisessa projektissa eikä joka kerta tarvitse aloittaa ihan alusta

Kaiken lisäksi uusia ja parempia siirtoprotokollia kehitetään koko ajan

Tehokkain ja monikäyttöisin piiriperhe on Mighty Gecko, jossa voi käyttää 2,4 GHz alueella toimivaa, ZigBee- tai Thread-protokollaan perustuvaa mesh-verkkoa sekä omia protokollia alle yhden gigahertsin taajuuksilla.

Blue Gecko-piiriperhe on nimensä mukaisesti suunnattu Bluetooth Low Energy-sovelluksiin 2,4 GHz alueella, ja Flex Gecko-perhe taas on tarkoitettu omia protokollia varten sekä 2,4 GHz että 868 MHz taajuusalueilla.

Omien protokollien kehitystä nopeuttamaan ja yksinkertaistamaan Silicon Labs tarjoaa maksutonta ohjelmistoa ”Connect Networking Stack”, jota käytetään Silicon Labsin Simplicity Studio-kehitysympäristössä. Se tarjoaa laajan koodikirjaston, sovellusesimerkkejä, ohjelmointikielen kääntäjän, koodin debuggaus-työkalun ja projektinhallintatyökaluja.

Laitteistosuunnittelua varten on tarjolla kokeilu- ja kehityskortteja, joissa on yhteinen alusta tai ”emolevy”. Alusta voidaan varustaa eri piiriperheiden mukaisilla RF-moduuleilla.

LISÄÄ: Silicon Labsin Gecko-tuotesivulta (LINKKI) ja jakelijat (LINKKI).

Päivitetty 8.31

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639