Komponenttijakelijan myynti pieneni Venäjällä

Elektroniikan komponenttijakelija Yleiselektroniikan koko liikevaihto pieneni yhdeksän prosenttia ensimmäisellä vuosipuoliskolla 18,5 miljoonaan euroon. Myös liikevoitto laski liikevaihdon laskun myötä. Laskua aiheutti Venäjä, sillä Suomessa liikevaihto säilyi lähes samana ja Baltiassa kasvoi.

Yleiselektroniikan Suomen liikevaihto oli lähes samaa tasoa kuin edellisenä vuonna eli noin yhdeksän miljoonaa euroa. Tulos ennen veroja laski 121 tuhanteen euroon

Liikevaihto kasvoi Baltiassa 11 prosenttia  3,9 miljoonaan euroon. Tulos ennen veroja kasvoi 88 tuhanteen euroon edellisen vuoden 50 tuhannesta eurosta. Kasvu tuli Latviasta ja Liettuasta.

Venäjän euromääräinen liikevaihto pieneni 23 prosenttia ja oli 6,2 miljoonaa euroa, edellisen vuoden vastaavana kautena liikevaihto oli 7,9 miljoonaa euroa.

Markkinatilanne jatkuu vaikeana yrityksen mukaan myös loppuvuoden 2016. Venäjän talouden ennusteet ovat negatiiviset. Ruplamääräisten kustannusten nousupaine on kova Venäjän ruplan arvon laskun myötä.

Riskeiksi yritys listaa Venäjän maahantuonnissa työlään sertifiointiprosessin, joka vaikeuttaa teknisten tuotteiden maahantuontia. Baltian komponenttikaupassa riskinä on asiakkaiden alihankintapainotteisuus, koska se reagoi suhdanteisiin herkästi.

Konsernin tuloksen arviointia vaikeuttaa nyt Venäjän tilanteen jatkuva epävarmuus, vuoden 2016 tuloksen arvioidaan olevan vuoden 2015 tulosta pienempi.

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639