Hewlett Packard ostaa superkoneosaajan

Hewlett Packardin Enterprise (HPE) -yhtiö ostaa tehokkaita tietokonejärjestelmiä valmistavan Silicon Graphicsin (SGI). Kaupan arvo on noin 275 miljoonaa dollaria, ja sen odotetaan olevan valmis ensi vuoden tammikuussa.

Silicon Graphics International ontunnettu korkeaa suorituskykyä vaativassa tietojenkäsittelyn alueella. Yrityksen tuotteita ja palveluita käytetään järeään tietojenkäsittelyyn ja big datan analysointiin tieteellisissä, teknisissä, kaupallisissa ja valtionhallinnon yhteisöissä.

Silicon Graphicsilla on noin 1 100 työntekijää ja viime tilikauden liikevaihto oli 533 miljoonaa dollaria. Yritys perustettiin vuonna 1981 ja tunnettiin etenkin kolmiulotteisen tietokonegrafiikan edelläkävijänä ja OpenGL:n kehittäjänä, MIPS-työasemistaan (Indigo, Indy, Octane) sekä IRIX-käyttöjärjestelmästä.

SG haki konkurssisuojaa ensimmäisen kerran toukokuussa 2006, ja lopullisesti huhtikuussa 2009, jonka jälkeen se myytiin Rackable Systems -yhtiölle, joka otti käyttöön nimen Silicon Graphics International.

Tutkimusyhtiö IDC:n mukaan tämänhetkinen, 11 miljardin dollarin teholaskennan markkina kasvaa noin 6-8 prosenttia vuodessa seuraavan kolmen vuoden aikana ja data-analytiikka kaksi kertaa vielä tätäkin nopeammin.

TAUSTAA: Wikipedia (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!