Flow Festival: Nokian 5G/4G-piensolutukiasemia tapahtumayhteyksiin

Sonera ja Nokia testaavat suurien yleisötapahtumien verkkokapasiteetin haasteita Helsingissä järjestettävällä Flow Festivalilla. Soneran 4G-verkkoon asennetaan uusia Nokian small cells -tukiasemia, jotka tarjoavat moninkertaisesti kapasiteettia aikaisempiin ratkaisuihin verrattuna.

Nykyisin suurissa yleistapahtumissa älypuhelimet ovat kovassa käytössä, kun kävijät tekevät some-päivityksiä, jakavat kuvia ja videoita sekä pitävät yhteyttä toisiinsa. Suuret käyttäjämäärät ja ahkera puhelimen käyttö kuormittavat mobiiliverkkoa.

nokiapicocell
Flexi Zone Micro Pico -tukiasema.

Suurten yleisötilaisuuksien mobiilihaasteita on perinteisesti ratkaistu siirrettävillä tukiasemilla, joilla pystytään lisäämään verkon kapasiteettia tiettyyn pisteeseen saakka. Nyt kokeiltavalla piensolu-tekniikalla verkkoyhteys tuodaan lähemmäksi käyttäjiä.

”Small cells -tekniikka sopii erinomaisesti massatapahtumiin, joissa verkon kapasiteettia tulee hetkellisesti lisätäää, kertoo Ari Kynäslahti, Nokian Mobile Networks -liiketoimintaryhmän radioverkkojen myyntijohtaja.

Soneran mukaan pienet helposti asennettavat tukiasemat tuottavat rajatulle alueelle hyvän verkkopeiton isompien tukiasemien tuottaman yleispeiton lisäksi. Ne ennakoivat myös tulevaa 5G-teknologiaa, jossa kasvavaa kapasiteettihaastetta ratkaistaan tuomalla langaton yhteys yhä lähemmäksi käyttäjää.

Tänä viikonloppuna järjestettävä Flow Festival on ensimmäinen kerta kun tekniikan suorituskykyä kokeillaan suuressa yleisö­tapahtumassa Suomessa. Lisäkapasiteetti on vain Soneran 4G-asiakkaiden käytössä.

LISÄÄ: Piensolutekniikka yleisötilaisuuksissa, Nokia Networks  (LINKKI, pdf)

Kuvat: Nokia

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639