Video: Kamerat turvaamaan jalankulkijoita

Linja-autoihin ja muihin raskaisiin ajoneuvoihin voidaan asentaa usean kameran järjestelmiä,  jotka parantavat kuljettajien näkyvyyttä ajoneuvon ulkopuolelle. Näin voidaan parantaa myös jalankulkijoiden turvallisuutta. Katso video järjestelmän toiminnasta.

Liikenteen onnettomuusriski laskee merkittävästi, kun ajoneuvon itsensä ja ympäristön esteiden muodostamille katvealueille voi nähdä jopa 360 astetta. Tapaturmia voidaan ehkäistä ja vähentää merkittävästi näkyvyyttä lisäämällä.

Continentalin ProViu ASL360 – kamerajärjestelmä on tehty helpottamaan suurten hyötyajoneuvojen ja työkoneiden käyttöä kaikissa ajotilanteissa. Kamerajärjestelmän avulla ajoneuvon ympäriltä muodostetaan kuva neljällä kameralla ja niiden muodostamat kuvat yhdistetään siten, että kuljettaja näkee ajoneuvonsa monitorilla lintuperspektiivistä.

Kameroiden kuvaa muokataan järjestelmän keskusyksikössä niin, että kameroiden väliset katvealueet sulautuvat yhdeksi ainoaksi kuvaksi. Kun kuljettaja voi tarkastella vain yhtä kuvaa, hänen huomiokykynsä säilyy parempana kuin jaettua ruutua katsoessa.

Kahakamerajarjestelma

Continentalin kamerajärjestelmää edustaa Suomessa Oy Kaha Ab.

LISÄÄ: Kamerajärjestelmän esittely (LINKKI, video) ja tekniikka (LINKKI, pdf)

 

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639